icon_radio

RÀDIO

BLOG

Neix l’Escola d’Enoturisme de Catalunya amb una clara voluntat de col.laboració entre el sector públic i el privat

Cuina oberta / Actualitat –  L’Escola d’Enoturisme de Catalunya ja és una realitat. Aquest passat dilluns 3 de novembre es va celebrar l’acte institucional d’inauguració de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, que va comptar amb la presència del director de l’Incavi, Jordi Bort, del President del Consell de Formació Professional de la Generalitat, Xavier Casares, de la subdirectora general de Turisme de la Generalitat, Carme Rubió, de la directora territorial de Barcelona del SOC- Servei d’Ocupació de Catalunya-, Eulàlia Berna, de l’alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, de regidors de govern de l’Ajuntament de Vilafranca, encapçalats per la regidora de Formació i Ocupació, M.Josep Tuyà, regidoria de la qual neix el projecte, i d’altres alcaldes i regidors de la comarca, així com d’altres membres de diverses institucions.

L’Escola de Formació Professional d’Enoturisme de Catalunya és una iniciativa de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i el sector empresarial enoturístic d’àmbit català amb l’objectiu de crear un Centre Sectorial Integrat de formació professional que oferirà formació inicial, ocupacional i contínua de temàtica enoturística.

A Catalunya hi ha prop de 300 cellers que ofereixen activitats per a turistes. La majoria proposa tastos, passejades per les vinyes i alguna visita als cellers per conèixer de prop els processos d’elaboració dels vins i caves catalans. L’èxit d’aquestes iniciatives és rotund i els visitants no han parat de créixer en els últims anys, tant els que són del país com els que vénen de fora. A més, l’enoturisme comporta el desenvolupament d’activitats paral·leles. Se’n beneficien la gastronomia, el sector hoteler, i els museus i centres d’interpretació.

tornar_radioIgualada