icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Nou de cada deu alumnes de la universitat d’Igualada surten amb feina

Els alumnes que estudien enginyeria al Campus Universitari d’Igualada tenen gairebé una feina assegurada. Així ho demostren els resultats d’un estudi sobre inserció laboral que ha dut a terme l’Escola d’Enginyeria d’Igualada, adscrita a la Universitat Politècnica de Catalunya.

En el cas del Grau en Enginyeria Química s’han enquestat 68 titulats dels darrers cinc cursos a la universitat igualadina. D’aquests 68 titulats actualment el 93 per cent té feina, i més de la meitat -57%- ja en tenien fins i tot abans d’acabar la carrera. El 22% va trobar feina menys de sis mesos després d’haver acabat els estudis, i només el 14% va trigar més de mig any a trobar feina.

En el cas dels estudiants del Màster en Enginyeria del Cuir, únic a Europa, les dades d’inserció laboral són encara més contundents; de 40 exalumnes enquestats,  el cent per cent treballa i ho fa en l’àmbit de l’enginyeria. Un 90% ja va trobar feina abans d’acabar la titulació i el 10% restant va trobar feina menys d’un mes després d’haver completat els estudis. L’informe també revela que sis de cada deu graduats treballa fora de Catalunya.

L’Escola d’Enginyeria d’Igualada, que imparteix els seus estudis al Campus Universitari, no té encara dades dels graduats en Enginyeria en Organització Industrial perquè tot just s’acaba de completar el primer curs d’aquests estudis, però també preveu que tindran un gran índex d’ocupació laboral.

Pels responsables del Campus Universitari, aquest elevadíssim nombre de titulats que troben feina de seguida es deu al fet que la formació es fa tenint molt present les necessitats de les empreses, i a la col·laboració constant i el  vincle permanent entre empreses i universitat.

El Campus Universitari d’Igualada

El Campus va néixer el setembre de 2014 amb la voluntat de consolidar la capital de l’Anoia com una ciutat universitària i dotar el municipi d’un pol de coneixement directament enllaçat amb la industria i els sectors productius locals.

Des del primer moment, el campus ha acollit la històrica Escola d’Enginyeria d’Igualada (EEI), adscrita a la UPC, on s’imparteixen el Grau en Enginyeria en Organització Industrial, el Grau en Enginyeria Química, el Màster Universitari en Enginyeria del Cuir (únic a Europa), el Postgrau en Direcció Comercial i Màrqueting Industrial, el Postgrau en Emprenedoria i el Postgrau en Gestió Ambiental. Aquest any nous estudis se sumen a l’oferta educativa del Campus: el Grau en Infermeria, impartit per la Universitat de Lleida, i el Doble Grau en ADE Industrial, impulsat conjuntament per la UOC i la UPC.

tornar_radioIgualada