icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Oberta al trànsit la connexió d’Igualada amb la Ronda Sud amb un cost de més de 15 milions d’euros

La consellera de territori del Govern, Ester Capella, ha estat l’encarregada d’inaugurar el nou tram que enllaça la ciutat d’Igualada amb la Ronda Sud, en una obra que ha tingut un cost de més de 15 milions d’euros. La consellera ha estat acompanyada per l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, i pel secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas.

L’enllaç està format per dues rotondes i un vial d’un quilòmetre. Aquest vial té dos carrils, un per sentit, de 3,50 metres d’amplada i dos vorals d’1 metre cadascun. El traçat inclou dues estructures per salvar la riera Garrigosa, primer, un pont amb una longitud d’uns 26,5 metres i el riu Anoia, després, amb un viaducte d’uns 115 metres en tres vans de 55, 35 i 25 metres. Un cop passat el riu Anoia, el traçat connecta amb la trama urbana d’Igualada; en concret, amb el carrer del Rec, a l’altura del carrer de la Misericòrdia, mitjançant una rotonda. Per connectar la xarxa urbana d’Igualada amb el camí del riu, paralꞏlel al riu Anoia pel seu marge dret, s’han previst voreres habilitades per a vianants i ciclistes al viaducte sobre el riu Anoia que connecten amb la xarxa de camins existent en el riu.

Així, aquesta actuació comportarà una redistribució dels trànsits a l’entorn de la ciutat d’Igualada i alliberarà de trànsit de pas l’interior del nucli urbà, a més d’incrementar la connectivitat del municipi i reduir el temps de recorregut en l’accés a la ronda. El nou accés d’Igualada captarà més de 7.000 vehicles diaris i farà que 4.200 vehicles que actualment travessen Igualada deixin de fer-ho.

tornar_radioIgualada