icon_radio

RÀDIO Igualada Capital(repetició)

BLOG

Obertes les inscripcions per assistir a la Renovació de la Flama de la Llengua a Prada de Conflent

De la mà d’Al-Pi-nisme Club esportiu, l’Associació Flama del Canigó d’Igualada i d’Òmnium Cultural, la ciutat d’Igualada serà l’encarregada d’organitzar, acollir i vetllar la 47a renovació de la Flama de la Llengua Catalana. Es tracta d’un esdeveniment anual que es manté ininterromput des de 1970 i vol refermar la voluntat d’un poble per mantenir ben viva la llengua catalana tot fent un homenatge a Pompeu Fabra. A més de la renovació de la simbòlica Flama de la Llengua Catalana, que crema a l’atri de la basílica de la Mare de Déu de Montserrat, els organitzadors igualadins tenen previstes diverses accions i activitats culturals, socials i també reivindicatives.

Els actes arrenquen el darrer cap de setmana de gener amb la tradicional cerimònia de l’encesa de la Flama, a Prada de Conflent, a la Catalunya Nord, on reposen les restes de Pompeu Fabra. Els organitzadors han programat un cap de setmana d’excursionisme, cultura, tradició i catalanisme, a preus populars.

La sortida està prevista per al dissabte 30 de gener al matí. Allà es farà una excursió, una cercavila, un sopar i un concert amb la Guingueta. L’endemà, diumenge 31 hi haurà la cerimònia d’encesa de la Flama de la Llengua i al migdia cercavila. Es pot assistir a aquesta activitat per un preu que oscila dels 20 als 50 euros. Per apuntar-s’hi o demanar més informació cal enviar un correu electrònic a l’adreça info@flamadelallengua.cat. Les places són limitades. Un cop la flama sigui a Igualada, i durant vint dies, s’han organitzat diversos actes, tot ells relacionats amb la llengua.

La ciutat d’Igualada ja havia acollit la renovació de la Flama de la Llengua l’any 1990. Els actes s’allargaran fins el 21 de febrer.

tornar_radioIgualada