icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Òdena a Fons i Unió de Pagesos demanen a la MICOD que respecti les decisions del municipi d’Òdena o sol•licitaran sortir de l’ens

Òdena a Fons es mostra preocupada per les declaracions realitzades per l’alcaldessa d’Òdena, Maria Sayavera, en què sol·licita respecte als alcaldes dels municipis que formen part de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD), per les decisions preses des del municipi en relació al pla urbanístic en estudi, que inclou la zona de Can Morera. Segons expliquen des de la formació, han pogut constatar, durant una reunió mantinguda amb el Departament de Territori, que la MICOD és qui vehicula tot aquest procediment. És per tot això que Òdena A Fons demana que, en un termini d’un mes, la MICOD manifesti  que respecta les decisions preses des del consistori d’Òdena. Si no fos així, la formació sol·licitaria, durant el primer Ple municipal del 2020, la sortida del municipi d’Òdena de la MICOD.

Per la seva part Unió de Pagesos també proposarà a l’Ajuntament d’Òdena abandonar la MICOD si aquesta no respecta l’autonomia local. Pel que fa Can Morera, el sindicat recorda que cal continuar treballant per preservar l’espai agrari i ajustar les requalificacions de terrenys a les necessitats reals.

Fa unes setmanes, la Veu de l’Anoia va publicar que la Generalitat de Catalunya rebaixava de 300 a 73 les hectàrees de Can Morera. A tot això, des del municipi d’Òdena apuntaven que si el que calen són aquesta setantena d’hectàrees, a l’entorn de l’aeròdrom hi ha espai suficient per acollir-les.

 

tornar_radioIgualada