icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Oposició total i al·legacions a la línia de Molt Alta Tensió per part del Consell Comarcal i els pobles afectats de l’Anoia

El Consell Comarcal i representants dels vuit municipis afectats pel projecte de línia de Molt Alta Tensió (MAT) Valmuel-Begues acorden en una reunió rebutjar rotundament el projecte i presentar al·legacions.

Des de l’ens comarcal i la Diputació de Barcelona es dona suport als municipis per desenvolupar i presentar les queixes que considerin oportunes. El president del Consell Comarcal de l’Anoia i alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, ha explicat que “se’ls han presentat els equips tècnics i jurídics que hi treballaran i que facilitaran a cada consistori l’elaboració dels recursos ambientals i jurídics adients, sota la coordinació de l’ens comarcal”.

A més de l’oposició total a la MAT, també reclama al Govern un full de ruta per a la transició cap a l’energia verda, afirmant que “tenim molt clar que el nostre país ha de fer una transició cap a l’energia verda, i en aquesta transició ens cal un lideratge per part del nostre govern per poder fer aquesta transició”.

El projecte de la MAT, d’iniciativa privada, contempla una línia de 400 kV de tensió amb origen a la Franja de Ponent, per portar energia fotovoltaica i eòlica procedent de Terol fins a la subestació de Begues, al Baix Llobregat, i traslladar-la fins a l’àrea metropolitana de Barcelona. Creuaria diferents comarques com l’Anoia, passant molt a prop de nuclis habitats i partint nombrosos municipis.

Els representants dels pobles que s’han reunit amb el Consell Comarcal són de Masquefa, Bellprat, Sant Martí de Tous, Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí, La Pobla de Claramunt, Piera i Els Hostalets de Pierola.

L’alcalde de Bellprat, Carles Pol, declara que Bellprat és un “municipi molt petit que era de color verd tot i ara passarà a ser de color de ferro, blau de plaques, amb línies. Perdem tot l’entorn, perdem tot el “carinyo” del poble. Com a municipi la gent no ho acabem d’entendre”.

Recentment, el BOE va publicar l’avantprojecte, impulsat per l’empresa Forestalia, fet que ja ha generat nombroses reaccions de rebuig.

tornar_radioIgualada