icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Pacte de la ciutat d’Igualada en matèria de recollida selectiva per incrementar les xifres de selectiva i la neteja de carrers

L’Ajuntament d’Igualada formalitza un pacte de ciutat que permetrà incrementar la recollida selectiva i millorar la neteja. Junts per Igualada i Igualada Som-hi acorden aprovar la modificació del contracte en la recollida de residus que sotmetran a votació al ple municipal d’avui, 29 de març, al vespre.

La modificació en el contracte implementarà el Porta a Porta Comercial, provocant millores en la gestió de residus, i alhora generant un estalvi important per a l’Ajuntament d’Igualada, que segons el regidor de Sostenibilitat, Miquel Vives, aportarà “una important millora de la sostenibilitat mediambiental i l’estalvi econòmic de 475.000 € l’any 2023 i 500.000 € el 2024”.

Aquest pacte també permetrà implementar altres millores, com ara la creació d’un servei de recollida d’esporga concertada, nous serveis escombrada al polígon, reforç de recollida de voluminosos, el reforç de dues escombradores que estaven malmeses perquè són del 2001 i l’obertura de la deixalleria els diumenges al matí.

Per la seva banda, des d’Igualada Som-hi donen suport a aquesta proposta de Junts per Igualada, però afegeixen que no és suficient.

El regidor de la formació progressista, Quim Roca, afirma que “cal actuar a l’uníson per fer una ciutat més sostenible, responsable i eficient fugint de partidismes”, i alhora recorda que “enguany caduca el contracte actual i cal redactar-ne un de nou”.

Des del govern municipal afirmen que porten anys treballant amb l’objectiu de millorar la recollida selectiva de la ciutat, amb mesures com, per exemple, el repartiment de bujols airejats i bosses de reciclatge aquest mateix mes de març.

tornar_radioIgualada