icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Patronals catalanes i espanyoles donen suport i fan front comú per saber què passa amb els treballadors confinats de la Conca d’Òdena

La Unió Empresarial de l’Anoia ha contactat amb totes les patronals, sectors empresarials de Catalunya i Espanya i la Cambra de Comerç, per demanar unitat i fer un front comú per pressionar a les autoritats.

Des de la Unió Empresarial de l’Anoia han assegurat que segueixen en peu per reivindicar i treballar per a la defensa de les necessitats de les empreses i els treballadors davant el brot de la Covid-19. Han posat èmfasi amb els treballadors i empreses que es troben dins la zona confinada de la Conca d’Òdena o els afectats pel confinament d’aquests municipis. Es per això, que des de la Unió Empresarial de l’Anoia han cregut convenient poder demanar el màxim de suport a patronals i sectorials catalanes i espanyoles, i poder fer un front comú per demanar a les autoritats que “s’agilitzi al màxim el tràmit per poder disposar d’una resolució que pugui garantir els drets d’aquests treballadors”. I han apuntat que fa dues setmanes que es troben en aquesta situació, especialment sent final de mes i que les empreses han de gestionar les nòmines.

Des de la UEA asseguren que es troben amb la necessitat de poder tenir la mateixa consideració i el mateix tracte pels treballadors que els que es troben fora dels quatre municipis confinats. Així mateix, la UEA ha demanat a totes les patronals que -de ben segur també representen empreses de diferents de la zona- que treballessin plegades perquè “cal agilitat i constància per resoldre ben aviar aquesta proposta de resolució i poder incloure la resta de treballadors afectats, una resposta immediata amb fórmula que, sense col·lapsar el sistema sanitari, solucioni aquesta situació tan greu pels treballadors i les empreses de la Conca d’Òdena afectats pel confinament de quatre municipis, que pugui garantir els drets de tots aquests ciutadans, i que pugui ser retroactiva en ambdós casos per tenir en compte la situació viscuda des de l’inici del confinament”.

A través d’aquesta cooperació i suport entre les diferents patronals i institucions empresarials de Catalunya i Espanya, la UEA espera ajudar a resoldre aquest greuge empresarial i laboral amb l’administració el més aviat possible, ja que són 15 dies a l’espera d’una resposta del govern i que fins ara ha estat nul·la. Tanmateix, la UEA anima a totes les entitats empresarials, patronals i sindicats a sumar-se en aquesta lluita per resoldre aquesta situació.

tornar_radioIgualada