icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Per la Conca i Unió de Pagesos asseguren que el polígon de Can Morera és una operació especulativa

Les dues entitats van convocar una concentració, que aquest dissabte va omplir la plaça de l’Ajuntament d’Igualada, per tal de mostrar el seu total rebuig a la instal·lació d’un macropolígon a Can Morera. Segons Per la Conca i Unió de Pagesos, els alcaldes de la Conca i alguns empresaris amics pretenen que la Generalitat aprovi aquesta actuació urbanística, que destinaria entre 300 i 400 hectàrees a activitats logístiques i magatzems, i que s’estendria per sobre de Can Masarnau fins passada la carretera de les Maioles. Des d’Unió de Pagesos i Per la Conca asseguren que aquest projecte és una operació especulativa, pensada per beneficiar els interessos polítics i econòmics d’uns pocs privilegiats.

Les dues entitats es mostren crítiques també amb els alcaldes de la Conca d’Òdena per recolzar aquest projecte, especialment, amb els d’Igualada, Òdena, i Castellolí. Segons Unió de Pagesos i Per la Conca, al nostre territori no manca sòl industrial i menys per acollir activitats de poc valor afegit. Davant la possibilitat que es faci aquest polígon, les dues entitats consideren urgent obrir un debat públic sobre el model de futur del nostre territori i demanen als grups polítics que es presenten a les eleccions municipals que es posicionin al respecte.

Des d’Unió de Pagesos i Per la Conca han impulsat el Compromís per la Conca, un document que proposa 4  criteris per abordar la planificació territorial: participació ciutadana, indústria de futur, urbanisme sostenible i dinamització rural. De moment ja s’hi ha adherit més de 40 entitats i més de 500 persones a títol individual.

tornar_radioIgualada