icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Per la Conca i Unió de Pagesos asseguren que la Generalitat no tirarà endavant el polígon de Can Morera, sense l’aprovació de l’Ajuntament d’Òdena

Les entitats han fet públic un comunicat on afirmen que el subdirector general d’Acció Territorial i de l’Hàbitat Urbà de la Generalitat, Josep Armengol, els ha assegurat, durant una reunió, que el seu departament no inclouria la planificació d’un macropolígon a Can Morera sense el consentiment de l’alcaldessa d’Òdena, Maria Sayavera. En aquest sentit, des de Per la Conca i Unió de Pagesos recorden que Sayavera ha refermat en públic i en privat el seu posicionament contrari aquest projecte i per tant, no hi ha dubtes que si no hi ha canvis en cap d’aquest actors Can Morera quedarà fora de la planificació.

Per aquestes dues entitats, les declaracions d’aquests dies de l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, i del propietari dels terrenys de Can Morera, Pepe Singla, a favor del planejament de Can Morera, s’entenen com un intent de pressionar l’Ajuntament d’Òdena. A més, segons Per la Conca i Unió de Pagesos, a dia d’avui a ningú se li escapa que  el projecte de Can Morera està lligat a la família Singla i no a una reflexió de què li convé i com a la Conca d’Òdena i a la comarca de l’Anoia.

Des de les dues entitats expliquen també que ara Marc Castells demana públicament un debat enriquidor sobre el projecte, però curiosament, dels alcaldables de la Conca, ell és l’únic que els ha donat llargues i no els ha atès. Segons el comunicat, cal un debat territorial sobre aquest macropolígon que no es pot fer de pressa i corrents i amb les cartes marcades. Aquest debat, al seu parer, ha d’incloure també la gestió de l’entorn periurbà, doncs és un espai estratègic per equilibrar l’activitat humana. Segons les dues entitats, que la Conca sigui una unitat habitable, equilibrada i sostenible  depèn de la planificació actual i és possible.

tornar_radioIgualada