icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

“Per la Conca” qüestiona la necessitat de crear més sòl industrial a la Conca d’Òdena i demana que s’obri un procés de diàleg sobre Can Morera

El col·lectiu considera tendenciós que s’utilitzi el recent anunci de la implantació de dues empreses al polígon de Can Parera, de Castellolí, per justificar la planificació de noves superfícies industrials a la Conca d’Òdena. L’entitat denuncia que l’estratègia comunicativa de l’Oficina de Captació d’Inversions de la Conca d’Òdena persegueix crear un relat fictici sobre la generació de llocs de treball i la suposada arribada de “grans empreses” amb l’objectiu real de camuflar interessos especulatius i electorals. Des de Per la Conca asseguren que les empreses que s’instal·laran a Castellolí han comprat les parcel·lades a un preu molt inferior al que l’Incasòl demanava inicialment i posen en dubte també el nombre i la qualitat dels llocs de treball que generaran aquestes noves inversions.

 D’altra banda, en ple procés d’elaboració del Pla Director que regularà la creació del polígon de Can Morera, l’entitat demana que s’obri un procés de diàleg amb els actors del territori per tal de discutir la conveniència d’aquestes inversions. L’associació assegura que, malgrat l’alcalde d’Igualada afirmi que per tal d’atreure noves inversions a la comarca és necessari disposar d’un polígon amb parcel·les de grans dimensions només a la Conca d’Òdena hi ha 200 hectàrees de sòl industrial buit. Des de Per la Conca demanen per tant que s’argumenti de forma més detallada quins motius justifiquen la creació d’una nova zona industrial en un espai d’alt valor paisatgístic i ambiental, com és Can Morera.

Per últim, segons l’entitat, comparteixen la necessitat de resoldre els problemes d’atur i precarització de la comarca, però ells aposten per fer-ho amb propostes que posin en valor el territori des d’una lògica de sostenibilitat i sense hipotecar-lo.

tornar_radioIgualada