icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Per la Conca, Salvem Can Titó i Jorba Reflexiona demanen la retirada del PDUAECO amb un comunicat conjunt

Les tres plataformes ciutadanes de la Conca d’Òdena han fet públic un comunicat on contextualitzen i qüestionen el Pla Director Urbanístic d’Activitat Econòmic de la Conca d’Òdena. El pla en qüestió neix promogut per la MICOD i els representants de les tres plataformes han coincidit que aquest pla “neix en un sopar empresarial” i el titllen “d’oportunisme polític”. Josep Baulida, en nom de “Per la Conca”, assegura que aquest pla “es fa públic el 2017 i que no és fruit d’una reflexió del territori com mana que es faci la llei de plans territorials, és un pla que surt dels polítics i ho demanen als polítics”.

Jaume Farrés, representant de “Jorba Reflexiona”, ha fet referència a la consulta popular que es va celebrar a Jorba fa un mes. En aquest sentit, ha destacat que cada territori ha seguit la via que ha cregut oportuna, però que tot i que els resultats són clars i la gent “no vol aquest pla”, els organismes polítics els estan ignorant i continuen actuant d’una manera amagada.

Després de llegir el comunicat, les plataformes també han fet una lectura del manifest, el qual demana la retirada del pla. Jaume Farrés resumeix el manifest en cinc punts: “demanem la retirada del PDUAECO, exigim una convocatòria per debatre el model de futur econòmic de la Conca i proposem que la nova planificació sigui fruit d’aquest debat i que no estigui liderada únicament per la MICOD, també exigim solucions serioses per combatre l’atur i generar riquesa i demanem l’elaboració d’un gran pla territorial que contempli el desenvolupament econòmic, laboral, social i mediambiental”.

Durant l’acte, les plataformes de la Conca d’Òdena també  van fer públic el seu posicionament conjunt i anuncien que a partir d’ara actuaran conjuntament. Meritxell Tudela, representant de “Salvem Can Titó”, ha assegurat que “diem posicionament conjunt, perquè és així com a partir reaccionarem i actuarem davant les decisions que es prenguin davant el PDUAECO”.

Per acabar, Per la Conca, Salvem Can Titó i Jorba Reflexiona exigeixen a totes les forces polítiques que es presentin a les eleccions: claredat, concrecions i compromís clar sobre el futur de la Conca d’Òdena.

tornar_radioIgualada