icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Poble Actiu a Igualada presenta les seves propostes en matèria de participació ciutadana, transparència i ètica política

Aquest dimarts Poble Actiu, la candidatura municipal impulsada per la CUP Igualada, ha donat a conèixer algunes de les seves propostes en matèria d’ètica, transparència i participació, de la mà dels seus candidats.

En primer lloc, la número dos de la llista de Poble Actiu, Eva Pedraza, ha explicat la primera de les propostes en matèria d’ètica política. El primer punt, explica, en cas de governar, els càrrecs electes de Poble Actiu tindrien un límit salarial de 2,5 vegades el salari mínim interprofessional. “Entenem que el desenvolupament de la nostra tasca política i institucional és un servei, i per tant establim el compromís que la retribució neta dels regidors o càrrecs de lliure designació de Poble Actiu, dins o fora de l’àmbit institucional, en cap cas serà superior a 2,5 vegades el salari mínim interprofessional. Això vol dir, un màxim de 31.500 euros l’any”, declara Pedraza. Aquesta primera proposta s’emmarca en el Codi Ètic que la formació va aprovar en assemblea aquest mes de març.

Paral·lelament, el també membre de la candidatura Toni Olivé, ha destacat que, en tema de transparència, el govern actual presenta algunes mancances. Olivé assegura que “en aquests moments el govern té un portal de bon govern i de transparència però es limita a acomplir la llei i en alguns casos no aporta tota la informació que delimita la llei”. En aquest sentit, la cap de llista, Neus Carles, ha destacat que una de les mesures en aquest àmbit serà la publicació dels pressupostos anuals. Tanmateix, incita que el govern hauria de fer públics els contractes d’obra que superin els 100 mil euros o dels contractes de serveis que superin els 5 mil euros. La formació creu necessari que el govern facin públics els projectes, el seu cost, l’objectiu i el retorn. Per exemple, confessen, “cap ciutadà coneix si la candidatura d’Igualada com a Ciutat Europea de l’Esport, ha tingut o no retorn, ni el cost de la seva campanya”.

Per últim, Pau Ortínez ha parlat de pressupostos i participació ciutadana. En aquest àmbit, Poble Actiu defensa la creació d’un Pla estratègic de participació ciutadana així com augmentar els pressupostos participatius, dels 15 mil euros que actualment es destinen a pressupostos participatius joves, a 1 milió d’euros dels pressupostos d’inversió anuals. Confessen que són els ciutadans qui han d’escollir i prendre les decisions a la ciutat. Tanmateix i en aquesta línia, també proposen reformular els Consells de Districte i utilitzar-los com a eines de debat i, inclús, canviar aquests consells per Consells de Barri que permetin una major vinculació amb la ciutadania.

tornar_radioIgualada