icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Poble Actiu acusa el govern municipal de no haver fet res amb la regulació dels patinets i recorda que la xarxa de carrils bici no s’ha ampliat en els darrers 10 anys

Des de Poble Actiu creuen convenient regular els patinets, però reclamen ampliar la xarxa de carrils bici perquè la mobilitat en bici i patinet sigui segura. La regidora del partit, Neus Carles, reclama planificar una ciutat pensada per vianants i bicicletes i que no n’hi ha prou amb “vendre fum” amb campanyes de propaganda sobre els patinets. La candidatura municipalista destaca que si Igualada tingués una xarxa de carrils bici extensa i connectada, els patinets no serien un problema.

Poble Actiu recorda que hi ha dos grans problemas de seguretat viària a Igualada. Una de les zones, és el Passeig Verdaguer i el portaveu del partit, Pau Ortínez, considera que no n’hi ha prou amb les actuacions que ha fet el govern de Castells, com la col·locació de plaques de cautxú o de radars temporals, per abordar la problemàtica. Ortínez destaca que el Passeig ha de pasar de ser “una autopista de 8 carrils per cotxes a un carrero n s’hi pugui passejar de forma segura”.

Més enllà del Passeig Verdaguer, Poble Actiu exposa que l’altre focus d’inseguretat viària de la ciutat és l’entorn dels centres educatius. Pau Ortínez asegura que porten mesos mantenint reunions amb diferents Associacions de Famílies d’Alumnes i que reclamen que es realitzin intervencions urbanístiques per millorar els accesos als centres.

En aquest sentit, destaquen els problemas que hi ha en carrers com l’Avinguda Catalunya, especialment a l’alçada de l’escola Dolors Martí, “que ha de deixar de ser una carretera per convertir-se en un carrer”.

Per últim, la candidatura municipalista reclama la policia sigui estricte sancionant i així es redueixin els comportaments incívics.

tornar_radioIgualada