icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Poble Actiu anuncia que convertir l’Escorxador en un equipament cultural serà clau en qualsevol negociació postelectoral

En un comunicat, la formació municipalista torna a posar l’Escorxador, així com la creació de les noves escoles d’arts escèniques, al centre del debat. També exposa que l’espai no compleix els requeriments com a estructura firal pel fet de no disposar de grans espais diàfans que puguin reconvertir-se segons les necessitats, per la qual cosa és més lògic dedicar-lo a projectes que tinguin més sentit, com el projecte cultural. L’edifici actual es va inaugurar el 18 d’agost de 2009, amb la idea d’ubicar-hi a la llarga un projecte d’escola de les arts, cosa que Poble Actiu creu que cal repensar. La candidata Rosa Perelló exposa que “tot i que el projecte era molt interessant, ens sembla que amb les millores estructurals que s’han anat fent tant a l’Escola/Conservatori Municipal de Música com a l’escola d’art La Gaspar, no és ara necessària la unificació de les escoles d’arts en un mateix espai”. A més, afirmen que aquest projecte, que actualment Junts proposa ubicar al costat del Parc Central, tindria un cost molt més elevat que la proposta d’instal·lar només les escoles d’arts escèniques i l’Auditori a la finca de l’Escorxador.

Escola d’arts escèniques

Actualment, Igualada compta amb l’escola Municipal de Teatre, La Tarima, que no té una dotació pressupostària suficient, ni uns espais adequats per a la seva activitat. D’altra banda, després del tancament de l’Escola de Dansa del Consell Comarcal, durant el govern de Junts i el PSOE el passat 2020, essent-ne vicepresident Jordi Cuadras, la ciutat ha quedat orfe de formació pública de Dansa. Per això, Poble Actiu proposa “recuperar l’Escola de Dansa a l’espai de l’Escorxador, ja sigui de caire municipal, o bé de forma conjunta amb el Consell Comarcal”. Finalment, també proposa estudiar la creació d’una escola de circ per completar l’oferta de formació en arts escèniques.

L’Auditori Municipal – Espai polivalent

Poble Actiu planteja que el projecte de l’Escorxador esdevingui el principal espai cultural d’Igualada i que esdevingui un espai de trobada, tal com ho és Les Comes a per l’esport. La candidatura municipalista planteja una segona fase on proposa la construcció d’un nou auditori amb una capacitat adaptada a les necessitats i a la programació cultural de la ciutat, i que també tingui un petit espai d’exhibició per a actuacions de petit format. A més, l’Auditori hauria de tenir una funció d’espai polivalent per a acollir activitats que actualment es fan al Teatre Municipal l’Ateneu, a fi de descongestionar-lo.

 

tornar_radioIgualada