icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Poble Actiu celebra el tancament permanent de la Rambla de Sant Isidre i reclama que la mesura s’apliqui als carrers d’Òdena, Sant Josep i Sant Pau

Poble Actiu valora positivament la decisió de l’Ajuntament d’Igualada, una proposta que la formació municipalista assegura que portava anys defensant. L’octubre de 2018, la formació municipalista ja va plantejar la creació d’una gran illa de vianants que unien les dues zones de vianants que hi ha  actualment, com el casc antic i els carrers a l’entorn de la plaça de Cal Font. Ara reclamen valentia al govern de la ciutat per tal que el tancament de carrers als vehicles no quedi restringida, únicament, a la Rambla.

La proposta de Poble Actiu és que restringeixi la circulació de vehicles als carrers d’Òdena (per sota el Passeig), Sant Josep (per sota Sant Carles) i Sant Pau. D’aquesta manera, no hi hauria trànsit a la Rambla General Vives fins al seu límit amb el carrer Sant Jordi. En un context d’emergència climàtica com el que vivim, la limitació de l’ús del vehicle privat pels desplaçaments essencials serà necessària per reduir les emissions contaminants en l’aire. Per això, Poble Actiu considera imprescindible apostar per la vianalització de carrers, per convertir espais que actualment ocupa el vehicle privat i convertir-los en espais pels vianants i les bicicletes. En aquest sentit, reclamen a l’Ajuntament d’Igualada la vianalització de carrers d’altres zones de la ciutat.

La vianalització dels centres de les ciutats és una pràctica i una tendència del tot fonamentada a desenes i centenars de ciutats aquí i arreu d’Europa. Les zones en les que es limita la circulació de vehicles motors guanyen en atractivitat comercial, que bàsicament són comerços locals, els veïns incrementen la seva qualitat de vida, i la població que en fa un ús per esbarjo se’n veu també beneficiada en termes de tranquil·litat al passejar-hi, ja siguin adults o especialment infants. Poble Actiu també reclama que l’objectiu d’aquesta proposta ha de ser que els vianants recuperin espai a la ciutat i que no serveixi per a mercantilitzar la via pública omplint tots els espais només de terrasses. Per tal d’evitar això, reclamen que es plantegi la reordenació d’aquests espais per a prioritzar l’espai pels vianants.

 

tornar_radioIgualada