icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Poble Actiu considera que Marc Castells “és un negacionista de la sequera” i el govern municipal respon que “Poble Actiu emet un comunicat ple d’errors i falsedats, i que busca restringir l’aigua de boca a la ciutadania”

En un comunicat, Poble Actiu ha retret a l’alcalde de la ciutat que “segueixi promovent el missatge que a Igualada podem regar parcs i jardins sense problemes per la disponibilitat d’aigua freàtica al subsol”. Segons el regidor de la formació, Pau Ortínez, promotor d’Aigua és Vida Anoia i del moviment per municipalitzar el servei d’aigua a Igualada, afirma que “és inconcebible en plena emergència de sequera parlar de biollacs o de l’aigua freàtica com a solució a la sequera que patim com a país. Aquest tipus de missatges són d’una flagrant irresponsabilitat per part de càrrecs públics com l’actual alcalde Marc Castells”.

Segons apunta, en aquest comunicat Poble Actiu afirma que “l’anunci de Junts per Igualada parlava de l’aprofitament d’un total de 60 milions de litres l’any d’aigua freàtica, una quantitat que tot i semblar molt alta, no representa un increment significatiu sobre el consum d’aigua actual a la ciutat”. La formació apunta que “segons l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), el 2021 el consum total d’aigua d’Igualada va ascendir a 3.844 milions de litres d’aigua, per tant, només representaria un increment de l’1,6% sobre el consum del 2021”. Segons explica Elisabet Farrés, candidata de la formació, “cal aprofitar aquest recurs, però no ho podem vendre com si tinguéssim disponibilitat il·limitada d’aigua a la ciutat que permetés tenir parcs amb gespa de regadiu o omplir llacs artificials, mal anomenats biollacs”.  Des de Poble Actiu es proposa “utilitzar aquesta aigua per a recs essencials i per a tasques de neteja amb l’objectiu de minimitzar l’ús d’aigua potable en aquestes tasques i no incrementar la utilització d’aigua com proposa Marc Castells”.

El govern municipal defensa les seves polítiques envers la gestió de l’aigua i la sequera, i acusa Poble Actiu de voler restringir l’aigua de boca a la ciutadania amb falsedats i mentides

El regidor de sostenibilitat i mobilitat de l’Ajuntament d’Igualada, Miquel Vives, afirma que “el comunicat de la CUP-Poble Actiu està ple d’incorreccions, falsedats i mentides, i acusa la formació de voler restringir l’aigua de boca a la ciutadania, en contrast amb altres polítiques que duen a terme des del consistori”. Des del govern de la ciutat defensen que “gràcies al fet que van fer els deures l’any 2019 i es va connectar Igualada a la Llosa del Cavall i Aigües Ter Llobregat ha permès mantenir l’aqüífer en unes quotes d’aigua importants fins ara”.

Alhora, Vives, ha defensat el projecte de construcció d’un Biollac al Parc Central d’Igualada. Vives ha recordat a més que l’aigua que omple el llac “és aigua freàtica que es troba en grans quantitats al subsòl de la ciutat”. En el cas del biollac part d’aquesta aigua s’ha usat per omplir “una sola vegada el llac ja que es tracta d’un circuit natural que es depura mitjançant l’acció de la vegetació i dels els elements naturals que l’empresa encarregada de realitzar el projecte ha ideat i estudiat per tal de garantir que sigui un ecosistema autosuficient”. En aquest projecte, i en tots els altres projectes verds que s’han tirat endavant, l’ajuntament ha apostat per “plantar espècies autòctones amb baix manteniment i baix consum d’aigua”.

El regidor de sostenibilitat i mobilitat exposa que avui en dia s’utilitza aigua freàtica per regar el 80% del Passeig, una part del Parc de l’Estació Vella i el Parc Central. I manté que la voluntat és seguir pel mateix camí: fer servir més aigua freàtica per regar i netejar la ciutat i minimitzar l’ús d’aigua de boca per aquests fins.

Poble Actiu mostra preocupació per l’estat de la Llosa del Cavall

Poble Actiu remarca en el seu comunicat que “recentment, el candidat de Junts per Igualada va defensar que la ciutat mai no tindria talls d’aigua degut a la connexió amb la Llosa del Cavall des de l’any 2019. Actualment, el pantà de la Llosa del Cavall, que proveeix d’aigua Igualada juntament amb l’aqüífer Carme-Capellades, es troba a un 24% de la seva capacitat, mentre que fa un any estava al 47%”. Per això el candidat Jaume Fons considera que “malgrat la connexió amb la Llosa del Cavall, que ha permès reduir l’explotació de l’aqüífer Carme-Capellades, això no ens ha de fer pensar que ja no tindrem talls d’aigua. Va ser una decisió celebrada, però no podem tornar a caure en l’eufòria de la infinitat de recursos que ens vol vendre Marc Castells”. 

fetxa_radioIgualada
tornar_radioIgualada