icon_radio

RÀDIO Els imperdibles

BLOG

Poble Actiu convoca la segona sessió del Cicle “Tenim un Pla” sobre la producció i la creació cultural a Igualada, aquest dissabte 20 de novembre

El proper dissabte 20 de novembre tindrà lloc la segona sessió del Cicle “Tenim un pla. Pensem la política cultural d’Igualada”. La taula rodona i xerrada anirà dedicada a reflexionar al voltant de “La producció i la creació cultural a Igualada” i comptarà amb la participació de Maria Hervàs de Teatre Nu, Òscar Balcells del Teatre de l’Aurora, Ricard Espelt de Copons InLoft, Anna Cervera del Zoom Festival i Roger Tarragó de l’Estival de Jazz. Durant la sessió s’abordaran qüestions com les necessitats i interessos dels creadors culturals locals, la problemàtica dels espais de creació i els mètodes de finançament entre d’altres. Tot plegat amb una mirada molt àmplia amb projectes d’arts escèniques, música i cinema. L’acte tindrà lloc a les 11.30 h a La Cooperadora (Carrer Sant Ignasi , 22).

El cicle de debats “Tenim un pla”

La campanya “Tenim un pla. Pensem la política cultural d’Igualada” té per objectiu reflexionar i debatre sobre l’estat de la cultura i la política cultural actual, paral·lelament a la celebració d’Igualada, Capital de la Cultura Catalana 2022. Tots els actes, que tindran lloc cada mes des de l’octubre 2021 al maig 2022, estaran oberts a la ciutadania i comptaran amb la participació de representants d’equipaments, entitats, creadors, programadors i centres artístics locals així com representants d’espais i projectes artístics de fora d’Igualada.

Després del segon acte aquest dissabte 20 de novembre, la següent cita serà al Centre Cívic de Fàtima que acollirà la tercera jornada el dissabte 22 de gener. Sota el títol “Eines i recursos per portar l’educació artística a l’aula”, la sessió comptarà amb la presència de Pep Prats, creador i impulsor del projecte Cantània i docents de l’àmbit artístic que actualment estan desenvolupant projectes en escoles i instituts.

El dissabte 19 de febrer tindrà lloc al Museu de la Pell la quarta jornada, “Cultura transformadora, perifèria i privilegis culturals”, una xerrada a tres veus entre el poeta Pol Guasch; la gestora cultural i representant de KULT, Laura Arau i l’escriptor Feliu Formosa. L’Escorxador serà l’escenari de la penúltima sessió del cicle, que tindrà lloc el dissabte 26 de març. “Omplim L’Escorxador de cultura”, una xerrada i visita guiada a l’equipament. L’acte final de campanya tindrà lloc el dissabte 14 de maig a l’Ateneu Igualadí, una última sessió on es presentarà una publicació amb un recull de les conclusions.

tornar_radioIgualada