icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Poble Actiu exigeix al govern municipal modificar les ordenances fiscals amb criteris de progressivitat per donar suport al pressupost 2021

Aquesta semana, el grup municipal de Poble Actiu va presentar en roda de premsa les condicions que han demanat al govern per poder pactar els pressupostos del 2021. Tal com han explicat, el pressupost contempla tant els ingressos com les despeses i, per tant, reclamen no parlar només de la part de despeses del pressupost, tal com vol el govern, sinó que també es contempli quins impostos pagaran els ciutadans d’Igualada. En aquest sentit, han explicat que una condició imprescindible per poder pactar els pressupostos és la modificació de les ordenances fiscals aplicant-hi criteris de progressivitat.

Les regidores han recordat que en el passat ple del 27 d’octubre es va aprovar una moció, sense cap vot en contra, que reclamava la progressivitat fiscal per les ordenances del 2021 per descarregar la càrrega fiscal a aquelles persones amb rendes més baixes, un volum de persones que ha augmentat a partir de la crisi econòmica generada per la pandèmia de la Covid-19. Van defensar que “no podem demanar a la gent, que està passant per moments de gran dificultat econòmica, que paguin els mateixos impostos que l’any passat. Cal que hi hagi una redistribució del pes dels ingressos de l’ajuntament per poder alleugerir la càrrega a les famílies que estan passant per un mal moment”. Per això les regidores han reclamat als altres partits que van votar a favor de la moció, ERC i Igualada Som-hi, “que siguin coherents i no permetin l’aprovació d’un pressupost que no contempli la progressivitat en els ingressos”

Des de la candidatura municipalista també han demanat al govern que els hi facin arribar la proposta de pressupost del govern, ingressos i despeses, amb quatre setmanes d’anterioritat al ple en el que es debatran per tal de poder-lo estudiar amb temps i poder fer propostes de millora. Les regidores de Poble Actiu han explicat que “el govern demana propostes de despesa a incloure en els pròxims pressupostos però cal parlar de totes les partides i amb els números a la mà, qualsevol altra cosa és parlar només del maquillatge de la façana”. En aquest sentit han reclamat que es presentin els pressupostos des de les diferents regidories per poder analitzar quines partides es prioritzen i amb quins recursos se’ls dota.

tornar_radioIgualada