icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Poble Actiu insisteix que la pujada d’impostos a Igualada no és fruit del context socioeconòmic, sinó de la mala gestió del govern Castells durant els darrers 12 anys

La formació ha insistit que el ple va aprovar una pujada del 8,3% de l’IBI, del 8,9% en les taxes i del 15,1% en el cas dels residus. Aquests augments tan importants són, segons el regidor Pau Ortínez, “fruit de més de 12 anys de nul·la gestió, sense prendre les decisions quan es requereixen per por d’afrontar-ne les conseqüències, fet que ha sigut la tònica dels governs de Marc Castells”. A més, destaquen, des de la formació, que els constants intents d’atacs personals per part del portaveu d’Igualada Som-hi als regidors de Poble Actiu “són una clara demostració que Jordi Cuadras no té arguments per defensar una pujada tan brusca d’impostos i que ha recorregut a l’atac menys raonat”.

Els residus com a exemple

La regidora Elisabet Farrés ha posat com exemple de la feina feta pel govern Castells la gestió municipal dels residus, que ha estat un dels temes protagonistes del Ple per la pròrroga del contracte amb Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), així com l’increment de la taxa associada a la gestió d’aquest servei. Un contracte que ha estat prorrogat dues vegades, ja que acabava el 31 de desembre de 2022. A més, la regidora ha destacat que “es tracta d’una gestió pèssima, ja que Igualada es troba a la cua del reciclatge, amb xifres del 40%, tot i que que una vintena de municipis de la comarca reciclen més del 75% dels seus residus. Mentre que alguns han fet els deures, Igualada segueix sense model”. A més, Poble Actiu, destaca també “el cost econòmic que té no reciclar, tant per la taxa que cal pagar per cada tona de residus, com per el cost de portar-los a l’abocador de Tivissa, que es troba a 145 km d’Igualada”.

Elisabet Farrés ha posat la gestió municipal dels residus  -que ha estat un dels temes estrella del Ple per la pròrroga del contracte de la gestió amb Fomento de Construcciones y Contratas (FCC)- com a exemple de la mala feina del govern de Castells, així com també l’increment de la taxa associada a aquest servei.

tornar_radioIgualada