icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Poble Actiu presentarà 17 al·legacions al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible d’ #Igualada

La formació ha anunciat que les al·legacions estaran distribuïdes en tres grans àmbits; mobilitat a peu, mobilitat en bicicleta, mobilitat en vehicle de motor i aparcaments. Una de les mesures que consideren imprescindible pel bon desenvolupament del PMUS és la creació d’una Comissió de Seguiment integrada per les entitats ecologistes del territori com Per la Conca, Ciclistes Urbans o Igualada pel Clima. La comissió seria l’encarregada de vetllar el compliment de totes les mesures que proposa el pla de cara els propers 4 anys.

Pel que fa a l’àmbit de la mobilitat en bicicleta, Poble Actiu aposta per incorporar un carril bici a la carretera de Manresa perquè consideren és la manera més planera de superar el desnivell sud-nord de la ciutat. La proposta passa per suprimir una línia d’aparcaments d’un dels laterals, per adaptar el carril bici que connectaria el sud i centre amb la zona de les Comes i Set Camins. Poble Actiu demana propostes més valentes en aquest àmbit, i qualifica de nyap el carril bici del polígon de les Comes.

La formació també aposta per donar prioritat als vianants, destinant més carrers i eixos per a vianants. Un els exemples que reclamen des de Poble Actiu és convertir en vials de vianants els carrers Para Mariano i Virtut per connectar la Masuca amb l’Ateneu. També reclamen eixos de vianants en carrers molt comercials dels barri de Fàtima, Set Camins o barri de Montserrat. Pel que fa els passos de vianants, Poble Actiu aposta per fer-ne més, i destaca que la diagnosi del pla detalla que se’n podrien fer més de 500 en punts on no hi són. De fet, la formació critica que el PMUS només en projecti 38 nous passos de vianants.

Pobla Actiu també considera que les zones blanques al centre de la ciutat generen un excés de trànsit, i és per això que aposten per les zones blanques a la perifèria de la ciutat. Per dur a terme aquesta mesura caldria potenciar els eixos de vianants en direcció al centre, i a la vegada el transport públic.

Finalment, i pel que fa la mobilitat de vehicles a motor, Poble Actiu qüestiona la necessitat d’abordar la construcció d’un nou gran vial que uneixi la rotonda del tanatori amb la zona del pla de la Masia. Pel regidor de Poble Actiu, Pau Ortínez, aquest vial tindria un alt cost econòmic, ambiental i paisatgístic. Poble Actiu considera que no és necessari aquest vial, i més, tenint en compte que ben aviat han de començar les obres de l’enllaç entre la Ronda Sud i la ciutat d’Igualada. Un altre dels aspectes que no veuen gens clar des de Poble Actiu, és la rotonda de dos carrils projectada davant del Mirasol. En aquest indret i vist el trànsit que hi ha en aquesta zona, consideren que aquesta rotonda pot generar un nombre massa elevat d’accidents.

tornar_radioIgualada