icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Poble Actiu qualifica de “fracàs” el procés dels pressupostos participatius de la Capital de la Cultura Catalana

Després que el govern hagi explicat el resultat del procés participatiu que s’ha realitzat durant aquest mes de juliol per a decidir quines propostes igualadines es tiraran endavant durant l’any 2022, Poble Actiu ha emès un comunicat en el que classifiquen el procés participatiu de “fracàs ja que no ha servit per a enfortir el teixit associatiu cultural de la ciutat ni per a posar en valor la cultura a Igualada”.

Segons la formació municipalista “molts dels projectes presentats, malgrat el gran esforç de les entitats per a planificar-los, no podran veure la llum”. Per a solucionar aquest problema, des de Poble Actiu han proposat dues opcions: que hi hagi un augment del pressupost per l’any 2022 “que permeti a més entitats tirar endavant el projecte que han ideat” o que els projectes que no es puguin programar durant aquest any es puguin realitzar més endavant. Els regidors de Poble Actiu han defensat que “no pot ser que bons projectes quedin tancats i oblidats en un calaix, és obligació de l’ajuntament treballar perquè tots aquests projectes puguin tirar endavant”.

“Cada any ha de ser l’any de la cultura!”

Els regidors de Poble Actiu han denunciat que amb la programació de la Capital de la Cultura Catalana el govern de la ciutat vol fer “un rentat de cara de la poca inversió i consideració que ha tingut vers la cultura durants els últims anys”. Per això reclamen que hi hagi una partida anual que ajudi a les entitats culturals de la ciutat a crear els seus propis projectes. En aquest sentit han reclamat que hi hagi inversió i consideració per la cultura cada any i que el govern de la ciutat “sempre hauria de recolzar a les entitats de la ciutat i no només l’any que compren l’etiqueta de Capital de la Cultura Catalana”.

tornar_radioIgualada