icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Poble Actiu respon amb contundència al Consorci Sanitari de l’Anoia i reclamen una millora de les condicions laborals de les treballadores

La candidatura municipalista Poble Actiu, el desembre passat va fer pública la diferència de salaris entre gerències del Consorci Sanitari de l’Anoia i el Consorci Sociosanitari d’Igualada i les treballadores.

Per la seva banda, el Consorci Sanitari de l’Anoia ha publicat notes de premsa per explicar la seva visió del cas, a les que la formació Poble Actiu respon que pretenen “justificar l’injustificable” i que “la diferència de salaris és un escàndol”.

El regidor de la formació, Pau Ortínez, detalla que els salaris mínims van entre els 13.000 € i els 15.000 €, i els sous de la gerència són de més de 100.000 €, el que consideren una diferència vergonyosa i afirmen que cal revertir-les immediatament per donar sous dignes i oferir vides dignes a les treballadores.

Alhora, Ortínez detalla que van presentar una moció a l’Ajuntament d’Igualada per reclamar-ho, ja que l’Ajuntament té el 30% de la propietat del Consorci i per tant, consideren que n’és part responsable.

Tanmateix, des de Poble Actiu comparteixen les demandes del Sindicat dels Professionals Sanitaris, de les que destaquen enfortir l’atenció primària, renovar l’equipament i les infraestructures, millorar els serveis d’urgències hospitalàries, revertir les privatitzacions, especialment del 061, i alhora garantir el dret a l’avortament quirúrgic arreu dels Països Catalans.

Des de la formació recorden que durant el confinament es va fer una crida a sortir als balcons per aplaudir els professionals sanitaris, però que “només amb aplaudiments no es menja”, i que és per això que reclamen una millora de les condicions laborals de forma immediata.

tornar_radioIgualada