icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Poble Actiu votarà en contra dels pressupostos si no s’inclou una nova Llar d’infants del Districte Llevant, la rehabilitació d’habitatges per emergència social i nous carrils bicicleta

Poble Actiu ha fet públiques les seves demandes per donar suport als comptes municipals. La regidora de Poble Actiu, Neus Carles, ha anunciat que votaran en contra dels pressupostos si no s’inclouen tres propostes que consideren “de mínims” per afrontar l’emergència social i econòmica com a conseqüència de la pandèmia. Les propostes que plantegen són la recuperació de la Llar d’infants del Districte Llevant, la compra i rehabilitació d’habitatges buits per acollir casos d’emergència social i la construcció de nous carrils bicicleta.

Llar d’infants al Districte Llevant

La primera proposta de Poble Actiu és recuperar la llar d’infants al districte Llevant per completar l’oferta educativa pública que representen l’escola Gabriel Castellà i l’institut Badia i Margarit. Pau Ortínez, regidor de Poble Actiu, ha exposat que l’objectiu és que totes les famílies tinguin garantida una llar d’infants pública “a menys de 10 minuts de casa seva” i així seguir avançant cap a l’objectiu de garantir un centre educatiu públic, dels 0 als 18 anys, a cada un dels districtes d’Igualada. El 2012, el govern Castells va tancar la llar d’infants la Ginesta, deixant sense llar d’infants a totes les famílies del districte Llevant, que inclou els barris de Montserrat, les Flors i Sant Crist. Per Poble Actiu, la recuperació de la llar d’infants seria un incentiu perquè famílies joves poguessin instal·lar-se als barris de Llevant de la ciutat i reduir el progressiu envelliment de la població que tan denuncien les associacions veïnals del districte.

Rehabilitació d’habitatges per emergència social

La segona proposta de Poble Actiu és invertir una quantitat econòmica important per la compra d’habitatges buits i la rehabilitació per garantir que l’Ajuntament d’Igualada disposa d’habitatges per casos d’emergència social. Neus Carles, regidora de Poble Actiu, ha exposat que la proposta és adquirir habitatges buits per poder-hi allotjar famílies que com a conseqüència de situacions d’emergència social greus, com poden ser els casos de desnonaments, puguin ser reallotjades de forma temporal en habitatges de propietat pública mentre no es resol de forma permanent la situació de vulnerabilitat social. Des de Poble Actiu consideren que seria convenient fer ús de la fórmula de “tempteig i retracte” per l’adquisició d’habitatges buits que passarien a formar de la borsa d’habitatge públic municipal i, un cop rehabilitats, podrien ser utilitzats per acollir famílies en situació vulnerable.

Nous carrils bicicleta

La tercera i darrera proposta de Poble Actiu és ampliar la xarxa de carrils bicicleta d’Igualada amb l’adequació de tres carrers per acollir un carril bicicleta que permeti connectar equipaments, comerços, centres de treball i barris de la ciutat. Pau Ortínez, regidor de Poble Actiu, ha proposat transformar tres eixos amb la instal·lació de carrils bicicleta: la carretera de Manresa, l’Avinguda Barcelona i l’Avinguda Pau Casals. El primer carril bicicleta transformaria un tram de l’Avinguda Balmes i tota la Carretera de Manresa, connectant la Plaça Castells amb l’Hospital d’Igualada. El segon carril bicicleta connectaria tota l’Avinguda Barcelona, un carrer que té un gran volum de trànsit i per on circulen moltes bicicletes de forma poc segura. El  tercer carril bicicleta estaria situat a l’Avinguda Pau Casals, i serviria per oferir un eix sud-nord de la ciutat on els ciclistes puguin superar fàcilment la pendent de la ciutat. Finalment, el quart carril bicicleta seria un altre eix est-oest, concretament al llarg del carrer del Rec d’Igualada i que serviria per unir la ciutat també amb Vilanova del Camí i Santa Margarida de Montbui.

Ordenances fiscals

En el ple d’aquest mes, també s’hauran de votar les ordenances fiscals per l’any 2022. En aquest sentit els regidors de Poble Actiu han avançat que votaran en contra de la modificació de les ordenances que planteja el govern “perquè no dona resposta a la situació de crítica económica en la que vivim”. En aquest sentit, des de la formació municipalista han explicat que han demanat al govern l’incorporació de criteris de progressivitat fiscal i ajudes al comerç local. Tal com ha explicat la regidora Neus Carles, “amb la progressivitat fiscal, que es podria aplicar a l’IBI o en les taxes de les llars d’infants, podem aconseguir que aquelles persones amb rendes més baixes puguin accedir als serveis a un cost més baix”. Per altra banda, també han explicat que han traslladat el govern la proposta de reduir les taxes d’escombraries del petit comerç local.

 

tornar_radioIgualada