icon_radio

RÀDIO

BLOG

‘Pont de cendra’ de Raül Romeva, una història d’amor i de guerra

ELS LECTORS QUE SI ESTIMEN ELS LLIBRES -355-

PONT DE SENDRA de Raül Romeva (Amsterdam, 2015)

Raül Romeva publica nova novel·la ‘Pont de cendra’ (Amsterdam, 2015), una història d’amor i de guerra situada en el context del conflicte de Bòsnia. L’obra s’havia de presentar el 7 de setembre però es va posposar per no interferir en la campanya electoral en la qual Romeva es va presentar com a cap de llista de Junts pel sí. ‘Pont de cendra’ és la tercera novel·la del santcugatenc després de ‘Sayonara sushi’ i ‘Retorn a Shambhala‘. La novel·la està basada en fets reals dels anomenats ‘amants de Sarajevo’ i en les vivències de Romeva, testimoni del setge durant els darrers anys de la guerra de Bòsnia.

En el moment de redactar aquest article/post, ‘Pont de cendra’ està molt ben situat dins del rànquing dels llibres més venuts, en l’apartat de ficció en català, segons les dades publicades en la secció ‘Els llibres més venuts’ del suplement ‘Cultura/s’ de La Vanguardia, edició corresponent al dissabte 7 de novembre.

ARGUMENT

La Dragana, una nena de deu anys, viu a Bòsnia en ple confl icte bèl·lic. A través del seu dietari, coneixem la tràgica història del seu germà i la seva enamorada, una parella que lluita contra els horrors de la guerra i la intolerància de la religió per donar vida al seu amor.

Aquesta història traspassarà el temps i l’espai i confluirà de manera insòlita amb la Natza i el seu viatge al mític volcà de la novel·la Viatge al centre de la Terra, de Jules Verne. El pes de l’episodi bèl·lic, el dol per la mort d’éssers estimats i un conflicte d’identitat enllaçaran la vida dels protagonistes, enfrontats a una realitat sorprenent que desconeixien.

L’AUTOR

Raül Romeva i Rueda és doctor en Relacions Internacionals i llicenciat en Ciències Econòmiques. Ha treballat en recerca sobre pau, desarmament i rehabilitació postbèl·lica. Va viure de prop la guerra a Bòsnia, tema al qual ha dedicat diversos treballs, inclosa la tesi doctoral. En l’àmbit de l’escriptura, ha treballat l’assaig, la poesia i la novel·la. Pont de cendra és la seva tercera incursió en el món de la ficció, després de Sayonara sushi i Retorn a Shambala.

Font/enllaç: Amsterdam (Ara LLibres)

Article/post 1277 – Vols llegir? – volsllegir.cat

tornar_radioIgualada