icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Primer curs de colposcòpia a l’Hospital d’Igualada

El 30 de juny es va celebrar el “1er Curs de Colposcòpia” de l’Hospital d’Igualada, organitzat per la Dra. Tamara García Grandal, responsable de la Unitat de Patologia vulvo cervical del Servei de Ginecologia de l’Hospital d’Igualada.

Aquest curs amplia l’oferta i varietat dels cursos oferts pel Servei de Ginecologia de l’Hospital d’Igualada, fins ara centralitzats en el tractament quirúrgic mínimament invasiu de patologies ginecològiques benignes i malignes.

La colposcòpia representa una prova diagnòstica fonamental pel diagnòstic i seguiment de lesions en el tracte genital inferior, especialment les lesions premalignes a nivell de cèrvix uterí amb potencial per progressar a un possible càncer cervical.

A l’actualitat, existeix una sòlida evidència científica que relaciona al virus del papil·loma humà (VPH) com a agent causal d’aquestes lesions premalignes.  El 80-85% del conjunt de les dones estaran exposades al contacte amb el virus de papil·loma humà al llarg de la seva vida, d’aquest fet deriva la gran importància de seguir el programa de cribratge i detecció d’aquestes lesions (“Revisions ginecològiques”).

El curs coordinat i dirigit per la Dra. García Grandal va comptar amb la participació de ponents reconeguts en l’àmbit de la Patologia vulvo cervical d’altres centres hospitalaris catalans (Hospital Mútua de Terrassa, Hospital de Martorell, Hospital de la Vall d’Hebrón i Hospital  Dexeus) així  com de l´ICO (Institut Català d’Oncologia).

L’èxit en la participació i el grau de satisfacció dels ginecòlegs assistents va ser molt elevada i per aquest motiu es preveu continuar amb diferents edicions d’aquest nou curs incorporat a l’agenda formativa del Servei de Ginecologia de l´Hospital d´Igualada.

tornar_radioIgualada