icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Puigdemont felicita Igualada per recuperar el cinema i afirma que aquest equipament dóna anima a la ciutat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha inaugurat aquest dissabte a la tarda, el nou Ateneu Cinema. Puigdemont ha felicitat els impulsors, l’Ajuntament i l’Ateneu Igualadí, per superar el sotrac que va suposar fa tres anys el tancament de l’únic cinema de la ciutat. Per al president de la Generalitat, és molt important que Igualada recuperi el cinema, ja que aquest equipament fa ciutat, en el sentit de cohesió social. Puigdemont ha animat també a l’Ateneu a mantenir l’esperit de l’entitat i no oferir només cinema comercial. Per la seva l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha explicat que aquest nou cine encaixa molt bé dins dels objectius del govern de convertir la ciutat en un centre comercial a cel obert. Castells també ha volgut deixar ben clar que el nou Ateneu Cinema “no és una despesa per Igualada sinó una inversió”. Finalment, la presidenta de l’Ateneu Igualadí, Mireia Claret, ha apuntat que l’Ateneu agafa el repte i el compromís de gestionar aquest cinema per oferir, amb la col·laboració d’altres entitat, una programació de referència.

El nou Ateneu Cinema és un espai que compta amb finançament de l’Ajuntament d’Igualada i la gestió de l’Ateneu Igualadí. Està situat a la planta superior de l’Ateneu, disposa de 129 localitats, butaques de gran comoditat i sistemes d’àudio i vídeo digitals de nova generació. El nou cine ofereix també dues localitats per a persones amb mobilitat reduïda i un sistema de bucle d’inducció magnètica, especial per a usuaris amb pròtesis auditives.

La primera estrena de l’Ateneu Cinema per al públic general serà el proper 16 de desembre, amb la nova entrega de la saga de La Guerra de les Galàxies, que porta per títol Rogue One: A Star Wars Story. Precisament, durant la inauguració del cinema, diferents personatges de la saga han estat protagonistes de l’acte celebrat a l’Ateneu Igualadí, fotografiant-se amb grans i petits.

tornar_radioIgualada