icon_radio

RÀDIO Igualada Capital(repetició)

BLOG

Rànking de seguidors a twitter dels candidats d’Igualada

Davant d’unes eleccions en què l’ús de les xarxes socials per part dels candidats i els partits és cada cop més important, els alcaldables igualadins no es volen quedar al marge. El candidat igualadí més seguit a Twitter, amb més de 4.400 usuaris, és l’alcalde d’Igualada i candidat de CiU a l’alcaldia, Marc Castells.

TwitterCandidats

Dels vuit candidats que competiran per aconseguir l’alcaldia de la ciutat, l’únic que no té presència a Twitter és Joan Agramunt, del PP.

Pel que fa a la resta de candidats, el cap de llista i secretari general de PxC, Robert Hernando, és el segon més seguit a la xarxa social, amb més de 2.300 persones. Dario Castañé, candidat de Decidim Igualada, ocupa la tercera posició en el rànquing  amb gairebé 1.660 seguidors. El quart lloc és per al cap de llista de la CUP, Albert Mateu, amb uns 650 usuaris que el segueixen.

Tot i que es troben a certa distància, la situació més ajustada, però, es dóna entre el candidat d’Esquerra Republicana, Josep Maria Palau, i el de Socialistes d’Igualada, Jordi Riba, que amb 565 i 534 seguidors respectivament ocupen la cinquena i la sisena posició.

Finalment, el candidat de Solidaritat Catalana – Recuperem Igualada, Antoni Rosich, l’últim partit en anunciar la seva participació en les eleccions municipals, es queda al final del rànquing, amb 270 seguidors.

A nivell de partits polítics, només el PP prescindeix de la xarxa, però en aquest cas qui lidera el rànquing és Esquerra Republicana d’Igualada amb gairebé 1.000 seguidors, seguida de la CUP, que s’apropa als 900. El perfil de Socialistes d’Igualada és el que menys seguidors té, que no arriba als 100.

Així doncs, l’ús de les xarxes socials com Twitter es va estenent a bon ritme en el món de la política municipal, l’espai on la relació amb el ciutadà té l’oportunitat de ser més pròxima.

Xifres a 29 d’abril de 2015.

– Sergio Pérez –

tornar_radioIgualada