icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Retrets entre Pere Calbó i Marc Castells en una moció per reclamar millores a l’A2

El regidor del PP, Pere Calbó, i l’alcalde d’Igualada, Marc Castells,van protagonitzar un encès debat sobre la moció de CiU reclamant millores a l’autovia A2 en el decurs del ple municipal d’aquesta setmana. En aquest sentit, l’alcalde d’Igualada va demanar a Pere Calbó que escolti als alcaldes del territori per traslladar aquesta preocupació a Fomento. Castells també va etzibar a Calbó que no es creu que no pugui defensar aquest tema davant el seu propi partit que té la responsabilitat a Madrid. A la vegada, Castells també va insinuar que la poca inversió en aquesta autovia ve generada per l’obsessió del PP d’ofegar econòmicament Catalunya.

Calbó va titllar la moció de CiU d’electoralista, i acusa Castells de treure aquest tema en campanya. Pere Calbó també li va demanar a l’alcalde que aquesta mateixa petició la faci per carreteres que estan sota la titularitat de la Generalitat. A tot això, el regidor i diputat al Parlament també va detallar les millores que es farien a l’autovia, en el tram Igualada-Esparraguera de manera imminent.

La proposta, presentada pel grup de Convergència i Unió, ha rebut també el suport d’ERC, PSC, ICV i PxC. El grup del PP hi ha votat en contra. El text posa de manifest que “des de fa temps, els ciutadans d’aquests municipis reivindiquen inversions i millores en aquest tram, amb l’objectiu de reduir l’alt índex d’accidents i les afectacions de trànsit que es registren cada any” i apunta que “acumula un lamentable currículum d’accidents, que el passat any 2014 va arribar a 209 i, en especial, el quilòmetre 561, al seu pas per la població de Castellolí, s’ha convertit en un punt negre per a la seguretat vial amb 23 accidents l’any passat”.  Per tot plegat, el ple de l’Ajuntament d’Igualada insta el Govern central i el ministeri de Fomento que facin “les gestions oportunes per tal que aquest tram d’autovia rebi la inversió i s’executin les obres necessàries per a la seva millora amb la major brevetat possible, per tal de convertir-lo en un tram més segur per al trànsit i reduir la sinistralitat”. A banda, li demana que “estableixi les actuacions per tal d’augmentar la capacitat del tram d’autovia A-2 entre Igualada i Esparreguera per evitar congestions que es produeixen a diari”.

El passat mes de gener, els alcaldes d’Igualada, Òdena, Castellolí, El Bruc, Collbató i Esparreguera van signar conjuntament una carta adreçada a la ministra de Fomento, Ana Pastor, fent-li evident aquest malestar i la urgència de la problemàtica. Aquest tram de via veu passar diàriament entre quaranta i cinquanta mil vehicles, una quarta part dels quals són de transport pesant.

Escolta aquí el debat:

 

fetxa_radioIgualada
Podcast
tornar_radioIgualada