icon_radio

RÀDIO

BLOG

‘Sa i català’, novetat editorial de cuina ‘made in Catalonia’

Cuina oberta / llibres – Amb ‘Sa i català’ coneixerem tots els detalls dels nostres productes autòctons més saludables: els secrets del seu origen, l’hàbitat natural i els racons amagats on es poden trobar, les meravelloses propietats per a la salut, les anècdotes històriques més interessants i divertides i les curiositat més sorprenents.

Descobrirem com omplir els nostres cabassos de tot el ventall de colors i olors sans i catalans que ens ofereixen aquestes verdures i hortalisses, com la ceba de Figueres i l’albergínia bonica; fruites i fruites seques, com la poma de Lleida i l’avellana de Reus; llegums i arrossos, com la mongeta del ganxet i l’arròs de Pals; carns i peixos, com el gall del Penedès i la gamba de Palamós.

‘Sa i català’, publicat per Ara Llibres des del 15 de setembre,  inclou delicioses receptes per preparar àpats suculents i bons per a la salut amb aquests productes tan especials. Des d’una crema de nyàmera o una coca de recapte amb pebrot de la Riera, a uns llagostins al cava o un fricandó de vedella. L’herència de la cultura i la cuina catalanes al nostre abast. Cent grams d’història i tradició i dues cullerades de curiositats. A taula! El llibre inclou pròleg de la cuinera i restauradora Carme Ruscalleda.

L’autor d’aquesta novetat editorial de cuina és l’Albert Calls i Xart, (Cabrera de Mar, 1966). Periodista en diversos mitjans de premsa comarcal des de fa més de 25 anys, va treballar com a responsable de cultura a El Punt (edició Maresme) i ha fet de corresponsal pels diaris Avui i Ara. Durant 14 anys va ser un dels impulsors de la llibreria Proa Premià, a Premià de Mar. També ha participat i col·laborat en la creació de petites editorials. Vinculat a l’associacionisme literari, com a escriptor ha publicat llibres de poesia, narrativa i divulgació. Entre els seus treballs més recents, el llibre El Masnou Blauverd o la minisèrie per a la televisió local M1TV Nosaltres, els maresmencs.

tornar_radioIgualada