icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

S’aprova, inicialment, el Pla de Mobilitat Urbansa Sostenible d’#Igualada . El govern el defensa, i ERC, Som-hi i Poble Actiu el qualifiquen de poc ambiciós

El govern municipal, en el ple, va defensar-ne la seva elaboració i el seu contingut, mentre que els principals partits de l’oposició es van abstenir al considerar-lo poc ambiciós. En aquest punt, el regidor de sostenibilitat, Miquel Vives, va definir el Pla com una eina bàsica i estratègica per assolir la plena mobilitat sostenible a Igualada. El pla, segons explica Vives, ha comptat amb un procés participatiu on entitats i ciutadans a títol individual han fet diferents aportacions. El regidor de mobilitat ha destacat que el pla fa especial èmfasi en l’accessibilitat, les zones de 30 km/h, els eixos de vianants, la modernització del polígon de les Comes, o l’enllaç amb la Ronda Sud.

Per la seva part, el portaveu d’ERC, Enric Conill, va explicar que el Pla estava bé en la seva diagnosi, però el va qualificar com un pedaç. Segons Conill el Pla de Mobilitat és poc ambiciós i on el cotxe és massa protagonista. El republicà va retreure al govern municipal, una vegada més, que no abordi el POUM per pensar la ciutat a vint i trenta anys vista.

Des d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, apunta que el govern municipal s’ha quedat amb propostes del segle XX pel que fa la mobilitat. Cuadras avança que presentaran al·legacions al Pla de Mobilitat, on li calen mesures per fomentar la mobilitat a peu i en bicicleta. El portaveu de la formació apunta que el document preveu 18 actuacions per la mobilitat a peu i en bici, per 21 actuacions pensades en la mobilitat del vehicle privat.

La portaveu de Poble Actiu, Neus Carles, ha explicat que el pla és molt poc ambiciós, malgrat que en la diagnosi de la situació actual en fa una bona lectura. Carles aposta, entre d’altres coses, per una planificació global de la xarxa de mobilitat en bici de la ciutat. Un fer, segons Poble Actiu, que el Pla no fa.

Finalment, el grup municipal de Ciutadans hi va votar favorablement al considerar que el pla presentat era un bon document, i que proposa mesures útils per millorar la mobilitat sostenible.

tornar_radioIgualada