icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

S’aproven les bases de les beques per cursar estudis de grau i postgraduació universitària amb una nova enganxada entre govern i els principals partits de l’oposició

La tinenta d’alcalde, Carlota Carner, va defensar les beques dirigides als estudiants d’Igualada que vulguin cursar estudis universitaris. Carner apunta que des de fa anys el govern municipal fa una aposta ferma pel coneixement i especialment pels estudis universitaris. L’ampliació de l’oferta acadèmica al Campus Igualada UdL, la construcció del nou campus de l’àmbit de la salut, la qualificació de l’ Hospital d’Igualada com a Universitari, demostren, segons Carner, la clara aposta del govern de la ciutat pel coneixement.

ERC, Som-hi i Poble Actiu retreuen que es donin ajuts a tothom sense tenir en compte la renda familiar

En aquest sentit, el regidor d’ERC, David Prat, va apuntar que fins ara no hi havia cap administració que atorgués ajuts sense cap criteri de renta, excepte l’Ajuntament d’Igualada. Des d’aquest any, segons Prat, ja no es pot dir el mateix perquè la comunitat de Madrid, encapçalada per Ayuso, fa exactament el mateix que l’Ajuntament d’Igualada. Prat recrimina al govern que no posi cap varem de renda, i apunta que qui més té és qui hauria de rebre menys, i qui menys té és qui hauria de rebre més.

Per la seva banda, la regidora d’Igualada Som-hi, Montse Montaña, ha apuntat que les bases són millorables, i apunta que si no es donessin els ajuts a les rendes més altes, es podrien destinar més recursos a aquelles famílies que realment ho necessiten.

Des de Poble Actiu, Neus Carles, va explicar que una família que té greus problemes econòmics rebrà un ajut molt similar a una família que no necessita cap ajuda. Al mateix temps, Carles retreu que les bases també premiïn el nombre de crèdits aprovats per l’alumne, sense tenir present que hi haurà joves que es matricularan de pocs crèdits perquè no se’ls poden pagar, o perquè els cal tenir temps per treballar i pagar-se la universitat.

Finalment, la regidora de Ciutadans, Carmen Manchón, apunta que els ajuts són importants per a totes les famílies, ja que tothom paga impostos, i per tant, segons Manchón, tothom té dret a rebre ajuts.

Malgrat aquestes discrepàncies, hi van votar a favor Junts, ERC, Som-hi i Ciutadans, amb l’abstenció de Poble Actiu.

tornar_radioIgualada