icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

S’aproven les noves bases per la concessió de subvencions per l’arranjament d’habitatges buits i destinar-los al lloguer a preus assequibles #Igualada

El ple municipal va aprovar les bases per optar a aquesta mena d’ajuts que consisteixen en rehabilitar habitatge buit i posteriorment destinar-lo a la bossa d’habitatge que gestiona l’Ajuntament d’Igualada per a lloguer a preus assequibles. Les subvencions serviran per cobrir el 50% de les despeses de les obres fins a un màxim de 10.000 euros, doblant així el màxim subvencionable. El govern municipal també ha doblat la partida destinada a les subvencions per a la remodelació d’habitatges buits passant dels 25.000 euros de l’edició anterior, a 50.000 euros per aquest any 2020. Aquells propietaris que s’acullin a aquesta línia de subvencions posaran a dispocisió l’habitatge, durant 5 anys, a la bossa d’habitatges de l’Ajuntament destinant-los al lloguer a preus assequibles. Una altra de les novetats de les bases, a petició d’Igualada Som-hi, és que no hi ha data de finalització de les sol·licituds. Es tancaran la demanda quan s’esgoti la partida.

En aquest punt, ERC afirma que a Igualada hi ha molts habitatges buits i molt degradats, i és per això que consideren baix l’import que es destina a les subvencions. El republicans també esperen que s’esgoti la partida.

Des d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, ha explicat que la seva formació ha estat l’única que fa aportacions en matèria d’habitatge, i és per això que donen suport al punt.

Des de Poble Actiu consideren que aquestes línies són insuficients, i que cal abordar el problema de l’habitatge a Igualada d’una manera global. La portaveu, Neus Carles, proposa la creació d’una taula sobre l’habitatge per fer una diagnosi del problema real, i buscar les fòrmules per cercar solucions.

tornar_radioIgualada