icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

S’enceta la campanya “Tracta’m bé”, per a la prevenció dels maltractaments a les persones grans

Es tracta d’una iniciativa liderada pel Consell Comarcal de l’Anoia i l’Ajuntament d’Igualada amb l’objectiu de sensibilitzar i conscienciar la població i fer visible la problemàtica del maltractament de les persones grans. En el marc d’aquesta acció s’han editat diferents targetons, cartells i un vídeo on es mostren sis escenes de bon tracte amb diferents persones de la comarca de l’Anoia. A més, també s’ha publicat el llibre “Relats amb tracte”, que és un recull de relats breus que fa reflexionar sobre situacions quotidianes de la vida de la gent gran. L’obra inclou un relat inèdit d’Isabel-Clara Simó.

La tinent d’alcalde d’Acció Social de l’Ajuntament d’Igualada, Carme Riera, ha explicat que amb aquesta campanya es vol prevenir les situacions de maltractament, però sobretot fomentar el bon tracte cap aquest col·lectiu. En el marc d’aquesta campanya destaquen dues accions. D’una banda, l’edició de sis imatges on es posen exemples de bon tracte a la gent gran, i de l’altre, la publicació d’un llibre amb 12 contes on es plantegen diferents situacions de maltractament.

La presentació de la campanya “Tracta’m bé” va comptar també amb la presència del conseller comarcal de Salut pública del Consell Comarcal de l’Anoia, Xavier Pérez. La campanya ha agafat el model d’una acció similar del Consell Comarcal del Solsonès que es va iniciar fa vora tres anys, i que ha tingut un impacte social important i beneficiós al seu territori.

tornar_radioIgualada