icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Teodoro Romero, imputat

Imputen l’alcalde de Montbui, Teodoro Romero per desviar fons públics com a president del Fons Català de Cooperació. Segons publica el diari digital NacióDifgital.cat l’alcalde de Santa Margarida de Montbui (l’Anoia) i expresident del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament entre els anys 2005 i 2011, el socialista Teo Romero, ha estat imputat per un presumpte ús irregular de fons públics durant la seva etapa al capdavant de la institució solidària. Romero haurà d’anar a declarar al jutjat número 26 de Barcelona el 28 de juliol, segons ha pogut saber Nació Digital, en tant que la fiscalia veu irregularitats en tot un seguit de despeses que va realitzar la institució per valor de 50.000 euros, 36.000 dels quals estan poc justificats.

Teo Romero, que continua ostentant la vicepresidència del Fons, ja va ser investigat el 2012 per l’Oficina Antifrau per aquest mateix cas arran de la denúncia d’un dels treballadors de l’organisme, però les indagacions van quedar en un punt mort. Arran d’aquest impasse, el denunciant va optar per judicialitzar el cas, fins al punt que la jutgessa d’instrucció, Roser Aixandri, ha decidit ara citar a Romero com a imputat.

El cas, que es troba en la fase de diligències prèvies, es basa en bona part en l’informe realitzat per Antifrau. Segons aquest document, hi hauria hagut duplicitats en el cobrament de dietes i irregularitats en el pagament de l’IRPF. En aquell moment, l’alcalde anoienc ja va retornar al Fons uns 13.000 euros. A més, sense tenir-hi relació aparent, també va retornar uns 2.000 euros en concepte de dietes de l’Ajuntament de Montbui, per “si hi havia hagut algun error en alguna duplicitat”, segons va explicar en el seu moment.

El desembre de l’any passat, Romero va presentar una demanda de conciliació als jutjats de Barcelona per demanar al Fons que se li retornin 12.136 euros que assegura que se li deuen “des de fa dos anys”.

tornar_radioIgualada