icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Territori i Sostenibilitat sotmet a informació pública el projecte de traçat de la millora de l’Eix Diagonal

Aquesta actuació, amb una inversió estimada d’uns 100 milions d’euros, inclou, d’una banda, la construcció d’un tercer carril i la implantació d’una barrera central fixa en el tram entre Vilafranca del Penedès i Capellades i, de l’altra, el desdoblament de l’actual carretera entre Capellades i Igualada.

Concretament, pel que fa el tram entre Vilafranca i Capellades, la solució proposada és la implantació d’un 2+1. Aquest model permet ampliar els trams on es pot avançar i millorar-hi les condicions de seguretat en aquesta maniobra. A més, els dos sentits de la circulació estaran separats per una barrera física, de manera que s’evita el risc de patir un xoc frontal o frontolateral.

D’altra banda, al tram entre Capellades i Igualada, la solució que s’adoptarà és la del desdoblament per assolir dos carrils per sentit de la circulació. En la major part del recorregut, s’aprofitarà la carretera actual, tret d’un tram, entre els enllaços de Capellades i la Pobla de Claramunt, on es construirà una nova calçada.

Aquest projecte de millora de l’Eix Diagonal se sotmet ara a informació pública, amb un termini d’un mes per a particulars i de dos mesos, per a institucions i organismes oficials. Es preveu la redacció del projecte constructiu durant el 2019 i l’inici de les obres durant el 2020, amb un termini d’execució de 24 mesos. Els treballs es desenvoluparan per fases per minimitzar les afectacions a les persones usuàries de la carretera.

tornar_radioIgualada