icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

TICAnoia obre la convocatòria per participar en la segona edició de l’EntreviSTEM

El concurs va dirigit a alumnes de 10 a 14 anys i té per objectiu apropar i donar visibilitat al talent femení STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques) de la comarca i fomentar així aquestes vocacions, sobretot entre les noies.

A dia d’avui, només el 35% dels estudiants matriculats en carreres universitàries STEM a tot el món són dones i en els equips d’investigació, la presència femenina tot just arriba al 28%. Aquest biaix de gènere en l’interès per la Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques però comença des d’edats ben inicials. És per això que des de TICAnoia es treballa per fomentar aquestes vocacions entre les més joves amb diferents accions al llarg de l’any.

Per a tots aquells centres educatius de la comarca que vulguin participar-hi, la convocatòria està oberta fins al 6 de maig. Caldrà que els equips de joves entrevistin una professional STEM de l’Anoia i enviïn el vídeo a l’organització. Un cop finalitzat el termini de participació, les entrevistes seran valorades pel jurat de l’EntreviSTEM que està constituït per professionals del món de la comunicació i el sector TIC: Amèlia Sampere, Bet Altarriba, Carla Vintró, Jordi Solà, Marina Llansana, Òscar López,
Pia Prat i Xènia Castelltort. Per aquells que ho desitgin, TICAnoia posa a la seva disposició una borsa de professionals voluntàries a ser entrevistades.

En la seva primera edició, l’any 2021, el concurs va tenir molt bona acollida entre els centres educatius, amb una participació de 132 alumnes, 33 entrevistes i 28 professionals voluntàries.

Podeu consultar les bases i tota la informació del certamen a la web www.ticanoia.cat/entrevistem

tornar_radioIgualada