icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

El Govern espanyol hauria denegat el confinament de la Conca d’Òdena

Segons informa la Cadena SER, i se’n fa ressò Nació Digital, el Gobierno de España ha denegat el confinament total de la Conca d’Òdena anunciat ahir per part del conseller d’interior de la Generalitat, Miquel Buch i la consellera de Salut, Alba Vergés. El diari digital apunta que “des de Moncloa recorden al conseller Miquel Buch que l’ordre d’endurir el confinament ha de passar pel ministre de Sanitat Salvador Illa que és l’autoritat competent amb la declaració de l’estat d’alarma”

Cal recordar que ahir, dimecres, el conseller d’Interior, Miquel Buch, i la de Salut, Alba Vergés, van signar una resolució perquè tothom es quedés confinat a casa, de manera que s’havia de suspendre tota l’activitat industrial de la zona de dins el perímetre. La intenció del govern de la Generalitat era passar de fase 1 del confinament a fase 2, de manera que només es permetés la mobilitat en els serveis essencials i que per tant s’aturés tota l’activitat industrial.

El conseller d’Interior va manifestar que les dades a la zona confinada són “esfereïdores, ja que a Catalunya hi ha 6,9 morts per cada 100.000 habitants i en canvi a la Conca d’Òdena és de 63,1”. Malgrat la denegació del govern estatal, en declaracions a RAC1, Buch ha afirmat que “la gent ha de quedar-se a casa perquè aquest virus es propaga amb molta rapidesa”. En aquest mateix sentit, ha deixat clar cal que la ciutadania “prengui totes les mesures i només sortir de casa per qüestions indispensables”.

tornar_radioIgualada