icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

ÚLTIMA HORA- Els Bombers aconsegueixen estabilitzar el 60% del perímetre de l’incendi de Capellades i esperen estabilitzar la resta durant aquesta nit #IFCapellades

Els Bombers continuen treballant per estabilitzar l’incendi forestal de Capellades. Hores d’ara, els Bombers han aconseguit estabilitzar el 60% del perímetre, mentre l’altre 40%, el que no està estabilitzat, és a la zona nord del cap de l’incendi. De moment no hi hagut cap represa que hagi fet modificar l’estratègia prevista. Tot i això s’ha treballat en dos escenaris: un, amb l’incendi en què s’estava treballant i l’altre, amb l’incendi que podria esdevenir en cas de represa. Un cop superat el període de risc més elevat del dia, amb la baixada de les temperatures, la pujada de les humitats i la reculada del vent de marinada que hi hagut durant la tarda, a la nit es treballarà per poder arribar i fixar tot el perímetre.  Es tracta d’un perímetre discontinu i amb moltes taques a l’interior de vegetació sense cremar i que per tant, en cas de represa, pot propagar. De cara a demà s’espera un dia amb temperatures més baixes.

Fins al lloc s’han desplaçat una vuitantena de dotacions terrestres, entre vehicles d’aigua, de coordinació i de comandament, i fins a 16 mitjans aeris: un parell d’helicòpters de comandament, 8 helicòpters bombarders i 6 avions de vigilància i atac. Segons les darreres dades del Cos d’Agents Rurals, l’incendi ha cremat ja més de 50 hectàrees de vegetació.

Avui s’ha establert un pla de contingència amb l’activació de més vehicles per poder donar seguretat, tant a l’interfase urbana com a la zona industrial a l’entorn de la Pobla de Claramunt, en cas de represa, i per garantir la seguretat dels efectius que estan treballant a les tasques d’extinció.

Al Centre de Comandament Avançat s’hi mantenen tècnics territorials de Protecció Civil des de la Generalitat, i des de la sala CECAT es manté el contacte amb els alcaldes de la zona afectada i municipis propers.

El SEM ha atès des de l’inici del foc a 3 persones

Una d’elles en estat lleu, que ha estat donada d’alta in situ. També un bomber, en estat menys greu, que ha estat atès i posteriorment traslladat pel SEM a la mútua per una lesió al peu. I, per últim, el tercer afectat ha estat un forestal, en estat menys greu, que ha estat atès i posteriorment traslladat pel SEM a l’Hospital d’Igualada a causa de les altes temperatures.

El SEM ha activat 7 unitats terrestres que estan preventivament sobre el terreny.

Recordar que el dispositiu també compta amb la presència d’efectius dels Mossos d’Esquadra, dels Agents Rurals, de les ADF (Agrupacions de Defensa Forestal), de la Creu Roja, i tècnics de Protecció Civil.

tornar_radioIgualada