icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

ÚLTIMA HORA | Els treballadors de dins dels 4 municipis de la Conca d’Òdena podran assimilar el confinament com a accident de treball

El govern espanyol considerarà que els treballadors de la Conca d’Òdena puguin assimilar el confinament com a accident de treball. Amb tot, aquesta mesura no és bidireccional, atès que només se’n beneficiaran els que visquin dintre dels 4 municipis afectats i que no podien sortir i, no així, els de fora que no van poder entrar al territori confinat.

Aquesta mesura s’ha aprovat al consell de ministres que s’ha celebrat aquest dimarts i era una de les reivindicacions que s’havien fet ja que fins ara només afectava als treballadors essencials. Ara, amb aquesta mesura tots els treballadors dels municipis de la zona afectada de la Conca (Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena) hauran tingut un reconeixement al seu confinament. D’aquesta manera, el consell de ministres ha adoptat que es modifica el Reial decret llei de 10 de març, en què s’adopten determinades mesures urgents en l’àmbit econòmic. Concretament, “s’amplien les situacions protegides fins al moment com a situació assimilada a accident de treball. D’aquesta manera tindran tal consideració, amb caràcter excepcional, els períodes d’aïllament, contagi o restricció en les sortides del municipi (confinament) on tinguin el domicili les persones treballadores com a conseqüència de virus Covid-19”.

Foto: El Punt

tornar_radioIgualada