icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

ÚLTIMA HORA – CONTROLAT L’INCENDI FORESTAL DE CAPELLADES !!!!

Els Bombers de la Generalitat han CONTROLAT l’incendi forestal de Capellades, després de la intensa feina realitzada durant les darreres hores. A hores d’ara, hi continuen treballant una quarantena de dotacions terrestres, entre vehicles d’aigua, logística i comandament, així com una ambulància preventiva. Els mitjans aeris que s’hi han incorporat a primera hora del matí per donar suport als equips terrestres són 8, entre els quals hi ha helicòpters bombarders i de comandament i avions de vigilància i atac. Així mateix, continua activat el Centre de Comandament, l’estructura de suport operatiu i logístic.

A l’interior del perímetre hi ha moltes zones no cremades, motiu pel qual els Bombers han estat molt amatents a la seguretat en la intervenció, per la possibilitat de reproduccions i han mantingut alguns dels seus efectius realitzant funcions de guaita.

En aquest incendi, els Bombers de la Generalitat han comptat amb maquinària pesada, gràcies a la qual  s’han obert i eixamplat camins per tal que les dotacions terrestres tinguin el màxim accés possible a totes les zones del perímetre afectat pel foc.

L’incendi ha afectat una superfície aproximada de 55 hectàrees, segons el Cos d’Agents Rurals.

Les condicions meteorològiques d’avui són més favorables per a les tasques d’extinció. Tot i això, els Bombers concentren ara els seus esforços en poder tancar tot el perímetre amb línies d’aigua, fet que facilitaria el control de l’incendi.

Prealerta pla INFOCAT

Protecció Civil manté la prealerta del pla especial per incendis forestals a Catalunya INFOCAT, ja que es manté elevat el risc d’incendi per les elevades temperatures, acompanyades de baixes humitats i l’acumulació de dies sense precipitacions.

tornar_radioIgualada