icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

ÚLTIMA HORA – 3 morts amb la #COVID19 i 49 els casos de #Coronavirus a #Igualada

Hi ha tres morts amb patologia prèvia; dues dones de 71 i 83, i un home de 86 anys. El Secretari de Salut Pública del Departament de Salut, Joan Guix, ha confirmat aquest migdia que s’ha ha augmentat fins a 49 els casos d’infectats per la COVID 19. La majoria d’afectats són personal sanitari (33) i 17 persones més també se’ls ha detectat el virus. Guix apunta que es tracta de casos majoritàriament lleus. El Dr Guix ha anunciat que les infeccions creixeran, segurament, en les properes hores.

El departament de Salut reconeix que un 20% del personal de l’Hospital està afectat (33) o bé en quarantena. El secretari de Salut Pública ha comentat que el virus detectat a Igualada no és diferent al de la resta del país. Guix ha destacat que la diferència és que ha crescut la infecció d’una manera molt concentrada en un nucli de població, el que s’anomena un clúster. Joan Guix, però, ha volgut deixar clar que el coronavirus de la Conca d’Òdena és el mateix que el de la resta del món.

Da cara les properes hores es podrien incrementar les mesures per evitar el contagi de la COVID19 a la Conca d’Òdena

L’alcalde d’Igualada ha reconegut que estem davant un episodi dinàmic, i que per tant les xifres d’afectats poden variar respecte les que es coneixen aquest matí. És per això que Castells no descarta, aquesta tarda, decretar noves mesures de contenció.

L’alcalde d’ Igualada exigeix al Departament de Salut que facin arribar a Igualada reforços mèdics

Marc Castells ha demanat una reacció immediata al Departament de Salut enviant més personal mèdic a l’Hospital d’Igualada per tal de pal·liar el gran nombre de baixes que hi ha entre el personal mèdic. L’alcalde ha volgut destacar que “aquesta batalla la guanyarem si actuem com a comunitat, i no pas individualment. Castells ha volgut destacar la gran feina que fa el personal de l’Hospital d’Igualada i els professionals dels CAPs.

Noves accions per combatre el coronavirus a la Conca d’Òdena:

Queda suspesa la Mostra Igualada que havia de començar

A partir d’aquest divendres, queda fora de servei els busos interurbans entre els municipis de la Conca d’Òdena. Aquest servei agrupa uns 100.000 usuaris al mes

Queden suspesos els mercats ambulats, i els mecats interiors, però amb controls d’accés.

El Banc de Queviures a Igualada seguirà oferint el servei

S’extremaran les mesures de protecció als centres de dia per a gent gran i les residències.

 

 

tornar_radioIgualada