icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

La Conca d’Òdena entra a la fase 1 de desconfinament

El Ministeri de Sanitat ha acceptat la proposta del Departament de Salut de la Generalitat que les regions sanitàries de Girona, Lleida i la Catalunya Central, on s’hi troba emmarcada la Conca d’Òdena, passin a la Fase 1 de la desescalada. Així ho ha anunciat aquest passat divendres a la tarda, en roda de premsa, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón.

En aquesta nova fase, es permetran entre d’altres, l’ocupació del 30 % de l’aforament en establiments comercials fins a 400 m2, l’obertura de terrasses amb ocupació màxima del 50 %, trobades i reunions amb un màxim de 10 persones, l’obertura de museus, auditoris, teatres i cinemes, amb una ocupació del 30 % de l’aforament, l’obertura de biblioteques només per activitats de préstec, devolució i informació, l’assistència a llocs de culte amb 1/3 de l’aforament i l’ús compartit de vehicle privat per persones convivents al mateix domicili. Cal destacar que també es permetrà la mobilitat general dins la regió sanitària per a les activitats autoritzades. Pel que fa les franges horàries de sortides de menors, gent gran o per fer esport es mantenen les mateixes que en la Fase 0.

Des del Govern de la Generalitat, però, es fa una crida a la responsabilitat i s’emplaça la ciutadania a continuar durant el desconfinament amb el comportament cívic i exemplar demostrat fins ara.

A la foto el ministre Salvador Illa i el doctor Fernando Simón

 

 

tornar_radioIgualada