icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Acaba l’operació policial antidroga amb una vuitantena de detinguts a 14 municipis de Catalunya, entre ells Igualada

Aquest migdia ha finalitzat la macro operació antidroga que s’ha fet a 14 municipis catalans des d’aquesta matinada. La macro operació s’ha desenvolupat amb 70 escorcolls a diferents municipis del país, entre ells la ciutat d’Igualada.  Segons 324, hi hauria almenys 81 detinguts, però encara s’ha de confirmar.

Segons informa el canal 324, des de les 04:30h d’aquesta matinada hi havia en marxa una operació policial antidroga a 14 punts de Catalunya. La macro operació s’està desenvolupant amb 70 escorcolls a diferents municipis del país, entre ells a la comarca de l’Anoia. Segons els Mossos d’Esquadra l’operatiu d’aquesta matinada arranca de dues investigacions paral·leles de les unitats d’investigació de Sant Martí i Badalona. A aquesta hora es registren domicilis del barri de la Mina, a Sant Adrià de Besòs, a Badalona, a Tarragona i altres localitats del Vallès, el Baix Llobregat i l’Anoia. Hi participen un miler d’agents.

L’acció policial persegueix a dues organitzacions que es dediquen a la venda al detall d’heroïna i cocaïna.

Per la seva part, el diari El País informa que es tracta de dues investigacions paral·leles, l’operació Tità i l’operació Picapedra, que coordinen el jutjat d’instrucció número 3 i el número 4 de Badalona, respectivament. Segons aquest mitjà, mentre agents del grup d’estupefaents de la Unitat d’Investigació de Badalona iniciaven el seu cas, alhora, des de la comissaria Sant Martí també s’obrien diligències. La policia catalana ha decidit efectuar les detencions alhora ja que, segons fonts del cas, alguns dels encausats coincidien i els barris limiten entre si.

D’altra banda, El País assegura també que està previst que els Mossos arrestin membres de cinc clans gitanos diferents, que controlen el tràfic de drogues a la Mina. Segons el rotatiu, entre els implicats hi ha almenys un familiar de Los Manolos, un dels grups amb més autoritat al barri, que ja es va veure immers en una altra investigació el 2013. Els sospitosos viuen en alguns dels pisos que està registrant la policia, i hi venen la droga; altres immobles són guarderies, que és com es coneix en argot el lloc on amaguen la mercaderia. Es tracta d’habitatges independents, però a vegades estan connectades entre si.

Per últim, El País explica que en el dispositiu policial ha intervingut des de primera hora de la matinada agents del cos d’elit (GEI), antidisturbis (BRIMO i ARRO), així com membres de la unitat canina. Un helicòpter ha sobrevolat en tot moment la zona, als voltants del Parc del Besòs.

tornar_radioIgualada