icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Tot el personal sanitari i de serveis, Premi al Compromís Social i Cívic Mossèn Josep Còdol dels Premis Ciutat d’Igualada, per la seva lluita contra la COVID19

En un acte sense públic, aquest diumenge, el Teatre Municipal l’Ateneu ha estat l’escenari de la gala d’entrega dels Premis Ciutat d’Igualada. La infermera de l’Hospital Universitari d’Igualada, Fàtima Orteaga, que va patir la COVID19 i fins i tot va estar ingressada a l’UCI, ha estat l’encarregada de recollir el Premi al Compromís Social Mossèn Josep Còdol de la mà de la primera tinenta d’alcalde Carme Riera.

L’arquitecte igualadí Xavier Andrés Morera, premi de Disseny Gaspar Camps

Andrés s’ha imposat en aquest guardó pel disseny de l’Hotel del Somiatruites. Xavier Andrés ha mostrat el seu compromís per la transformació i conservació del barri del Rec d’Igualada.

Pel que fa el premi de poesia Joan Llacuna ha recaigut en el poemari El Clot, d’Àngel Martínez de València. El premi de fotografia Procopi Llucià l’ha guanyat Diego Pedra amb l’obra Boira. Pel que fa el guardó Jaume Graells d’art digital ha anat a parar a l’argentí Raúl Villalba.

El premi de composició musical Paquita Madriguera i el de recerca Doctor Joan Mercader han quedat deserts. Durant la gala s’ha anunciat que el periodista Joan Armengol és el Premi d’Honor d’aquest any.

L’alcalde d’Igualada fa una crida no defallir a tot el món cultural

Marc Castells ha explicat que el passat mes de març la ciutat va viure uns moments molt complicats, i ha recordat que dies abans del confinament van anunciar públicament que Igualada seria la Capital de la Cultura Catalana 2022. Castells ha volgut anunciat que el 2022 serà el gran any de la cultura igualadina, i que treballen i treballaran per assolir aquest objectiu. L’alcalde ha finalitzat amb un missatge al món cultural “malgrat les dificultats, no defalliu”.

FOTO: Fàtima Orteaga, acmpanyada de la primera tinenta d’alcalde, Carme Riera

tornar_radioIgualada