icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Un 60% de les empreses de l’Anoia no estarien preparades per una economia circular i tecnològica

Sota el títol “L’horitzó de la transformació empresarial”, el 3er Fòrum Empresarial de l’Anoia, celebrat aquest dimecres al Teatre Municipal l’Ateneu d’Igualada, ha posat sobre la taula el debat de la transformació empresarial de la mà de la revolució tecnològica, l’eficiència i l’economia circular.

La divulgació, la capacitació de les persones, la cooperació entre empreses i agents, i l’aposta per la reconfiguració de l’oferta formativa, són alguns dels reptes de futur per aconseguir que l’Anoia sigui una comarca preparada per a la transformació empresarial. Aquestes són algunes de les conclusions que s’extreuen de l’Informe Empresa i Progrés de la Unió Empresarial de l’Anoia. Segons l’entitat, i després de conèixer l’opinió de diversos actius de la comarca, les empreses són conscients de la necessitat d’adaptar-se a la indústria 4.0 i l’economia circular, però no disposen de les eines i els coneixements necessaris.

L’enquesta realitzada per la UEA a una trentena d’actius de l’Anoia, denota que un 60% dels mateixos creuen que les empreses no estan preparades pel canvi tecnològic, ja que moltes d’elles desconeixen les seves eines o possibilitats. Davant d’aquest escenari, la consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Àngels Chacón, ha anunciat que es crearan nous ajuts empresarials orientats a aquesta transformació.

Per la seva banda, l’alcalde d’Igualada i president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, ha lloat el treball realitzat per la Unió Empresarial de l’Anoia amb aquest informe, que permetrà a les administracions generar noves polítiques en aquest àmbit.

Així doncs, la tercera edició del Fòrum Empresarial de l’Anoia ha permès conèixer l’estat de la comarca, debatre sobre com afrontar els canvis que arriben i conèixer, també, diversos casos d’èxits empresarials de l’Anoia que ja estan immersos en aquesta transformació. L’acte també ha comptat amb la ponència “L’oportunitat d’adaptar-se àgilment al futur”, a càrrec d’Alfons Cornella, expert en innovació, consultor i fundador i president d’Infonomia i de l’Institute of Next.

Els resultats de tota l’enquesta de l’UEA estan disponibles a www.uea.cat.

tornar_radioIgualada