icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Un cant a l’esperança en la segona proposta del ‘Cor virtual’ de Carles Prat

El compositor igualadí Carles Prat  ha llançat una nova proposta musical seguint amb la iniciativa del Cor Virtual O Sacrum impulsat arran del confinament de la Conca d’Òdena. Es tracta d’una nova peça que, seguint amb les mateixes característiques de cor virtual, busca arribar i comptar amb cantants d’arreu en un projecte que aposta per la música i cultura en un moment de dificultats. Aquesta segona obra ha estat composta per Carles Prat expressament per a la ocasió i ha escollit l’obra Hope is the thing with feathers de l’escriptora estatunidenca del segle XIX Emily Dickinson.

Prat explica que va escollir aquest poema “perquè és un text que parla de l’esperança, però no d’una manera banal i generalista, sinó de la que forma part de la naturalesa humana, que sempre hi és, tot i que a vegades sembla que no hi sigui. Són en moments com els que estem vivint que fa falta que ens ho recordem”.  Prat va trobar en aquest text de Dickinson, “una -manera molt entenedora de sentir-ho”. Igual que en la primera acció del compositor igualadí, amb l’obra O sacrum, es tracta d’una proposta oberta a tothom qui vulgui participar, i que ofereix un vídeo amb la partitura i l’àudio generals, així com quatre versions amb cadascuna de les quatre veus destacades, par tal que al seguir amb auriculars per enregistrar la pròpia veu, sigui més còmode pels participants. (Aquest és l’enllaç del vídeo: https://www.youtube.com/watch?v=xFneZh-eCck)

En aquesta ocasió s’ha afegit als vídeos, la imatge del mateix compositor dirigint per tal de facilitar la interpretació i a més a més, l’editorial FICTA, ha posat a disposició de tots els cantants, la peça en PDF de manera gratuïta per afavorir la participació.

Tota la informació del projecte es pot trobar a la web https://www.carlespratvives.com/cor-virtual

tornar_radioIgualada