icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Un centenar de persones es concentra, a #Igualada, per mostrar el seu suport al jove sindicalista i activista cultural  Martí Claret

Claret, que és membre de la Intersindical i secretari nacional de l’ANC, ha estat detingut pels Mossos d’Esquadra, aquest dilluns al matí, per negar-se a declarar davant del jutge com a presumpte autor d’unes pintades a la façana del Consell Comarcal de l’Anoia. Després de passar per comissaria ha estat traslladats al Jutjat d’Igualada per prestar declaració i, posteriorment, ha estat posat en llibertat.

Aquest dilluns a la tarda un centenar de persones s’han concentrat davant del Consell Comarcal per mostrar-li el seu suport. L’acte ha comptat amb els parlaments de diferents representants de la Intersindical i l’ANC que han agraït a Claret la seva lluita pels drets dels treballadors i les llibertats democràtiques. Claret qualificava de “brutal” el suport que ha rebut i el ressò mediàtic que ha tingut la seva detenció.

A partir d’ara el jutge que porta el cas haurà de decretar si hi ha causa penal i, si és així, Martí Claret i també el seu company de la Intersindical, Joan Mangues, podrien enfrontar-se a una pena de presó d’entre 6 mesos i 3 anys. Martí Claret ha acusat, per últim, al PDCAT, PSC, Comuns i Ciutadans de forçar que el cas segueixi la via penal i no l’administrativa, votant a favor d’una moció en aquest sentit, al ple del Consell Comarcal de l’Anoia.

tornar_radioIgualada