icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Un militant anoienc d’ERC estaria darrere dels cartells que feien burla de l’Alzheimer de Maragall

En plena precampanya de les eleccions municipals del 2023, tres joves d’Igualada, segons publica el Diari ARA, van ser captats col•locant diversos cartells amb el lema “Fora l’Alzheimer de Barcelona”. Els cartells incloïen imatges del candidat a l’alcaldia per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Ernest Maragall, i el seu germà, l’expresident de la Generalitat Pasqual Maragall, qui pateix aquesta malaltia degenerativa.

Els fets es van produir la nit del 8 de març de 2023, i els cartells van ser col•locats prop de diverses seus republicanes a Barcelona. Les càmeres de seguretat de la zona, incloent les de les seus d’ERC, van enregistrar l’acció. Dos mesos després, el 5 de maig, i arran d’una denúncia presentada per Ernest Maragall, els Mossos d’Esquadra van identificar els tres joves i van iniciar una investigació per un presumpte delicte d’odi.

Recentment, el jutge encarregat del cas ha decidit arxivar-lo, descartant el delicte d’odi però reconeixent la possibilitat d’una autoria política darrere dels fets. Després de més d’un any d’investigació, el diari ARA ha revelat que la col•locació d’aquests cartells estava vinculada a Esquerra Republicana. A més, s’ha descobert que l’impulsor de l’acció i un dels executors van rebre pagaments a través de factures emeses per una empresa afí al partit.

ERC Anoia ha fet un comunicat on s’explica: “Des de la direcció comarcal d’ERC Anoia, volem aclarir que no estàvem al corrent d’aquests fets, si son com es relaten”. En aquest comunicat, Esquerra Republicana Igualada, s’hi ha sumat i ha afegit, “Compartim el comunicat d’ERC Anoia, ja que no teníem coneixement dels fets i rebutgem totalment aquestes pràctiques. Segons hem pogut saber, cap militant d’ERC Igualada està implicat amb les informacions publicades a premsa”.

FOTOGRAFIA: Diari ARA.

tornar_radioIgualada