icon_radio

RÀDIO Igualada notícies

BLOG

#Igualada i la Conca d’Òdena viuran un Primer de Maig sense manifestació, però amb les mateixes reivindicacions

El món viurà un Primer de Maig diferent pel brot del coronavirus sense manifestacions per l’estat d’alarma. No obstant, des de CCOO i UGT asseguren que no volen deixar de lluitar en el que consideren que és una etapa social i laboral molt complicada.

El secretari general de CCOO del Baix Llobregat, Josep Maria Romero, ha destacat que aquest any les reivindicacions restaran marcades a manera d’homenatge per les persones que tenen el treball com a factor essencial i que han fet molta falta en moment de confinament: “hem vist tots aquests treballadors i treballadores que han estat a primera línia”.

Per la seva part, el secretari general d’UGT a l’Anoia, Penedès i Garraf, Francesc Rica, considera que la desescalada s’haurà de fer amb les màximes garanties perquè tots els treballadors i treballadores tinguin garantida la salut. En aquest sentit, Rica ha deixat clar que s’ha de fer amb “un reforç de les mesures de protecció. Necessitem EPIs, protocols de mobilitats, però també agilitzar les prestacions d’atur, protegir als autònoms…”.

La coordinadora de Comissions Obreres a l’Anoia, Alfonsa Santiesteban, ha assegurat que “és una vergonya que després de dos mesos de confinament encara no tinguem tramitades les baixes dels treballadors confinats”. I ha conclòs amb la consideració que cal actuar amb una sola veu. A més, ha recordat la manifestació que van fer el 2011 en què apuntaven que les retallades en salut maten i “ara s’ha vist molt clar”.

Finalment, Mario Olmedo, de la UGT, ha continuat denunciant que no es pugui considerar els treballadors de fora de la zona de confinament perimetral de la Conca d’Òdena com a accident laboral: “és inexplicable i vergonyós”, ha apuntat.

tornar_radioIgualada